Constanța: Toate filmele românești lansate în perioada 2009 – 2010 vor rula la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Mamaia și Constanța, va avea loc singurul festival din România care prezintă publicului întreaga producție națională de filme lansate în premieră în perioada iulie 2009 – iulie 2010.

Cu toate că organizatorii acuzau lipsa fondurilor pentru susținerea evenimentului, între 30 iunie - 4 iulie la Constanța și Mamaia va avea loc ediţia a cincea a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți – IPIFF5.

Timp de cinci zile, profesioniști, studenți și cinefili deopotrivă vor viziona filme, vor participa la un training internațional de producție, workshopuri și evenimente speciale.

În această perioadă, premergătoare festivalului, producători de film independenţi, români şi străini, şcoli de film şi case de producţie din Europa sunt invitaţi să se înscrie în competiția oficială, la concursurile și trainingul internațional de producție, propuse de IPIFF în acest an: Competiţia Producătorilor de Film, Competiția Școlilor de Film, Concursul ArtOfMagic, Concursul „A Drop of Sea” (one minute shorts), Concursul de Afișe IPIFF 2011, și trainingul Vision Picture U.K. – cu tema „producătorul executiv”.

Organizator al Festivalului este Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Patronatul Societăţilor Producătoare din Cinematografie şi Televiziune – UPFAR PSPCT, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral