Centru de vaccinare pentru elevi, deschis la Constanţa. Care sunt condiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare - arhivă

Centrul de vaccinare a fost deschis miercuri, 19 mai, şi de el vor beneficia aproximativ 1.500 de elevi. Pentru a se vaccina, elevii trebuie să aibă acordul părinţilor.

Centrul de vaccinare pentru elevi a fost deschis la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din municipiul Constanţa.

În această perioadă premergătoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a sprijinit Direcţia de Sănătate Publică Constanţa prin colectarea datelor privind vaccinarea elevilor cu vârste cuprinse între 16-18 din unităţile de învăţământ constănţene, prin fluidizarea canalului de comunicare între instituţiile şcolare şi DSP, precum şi prin diseminarea informaţiilor medicale specifice acestei acţiuni.

„În perioada următoare, aproximativ 1.500 de elevi vor fi vaccinaţi în baza unui program stabilit de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, astfel încât procesul educaţional să nu înregistreze sincope şi acţiunea să se deruleze cu succes”, transmite IŞJ Constanţa.

Elevii care au acordul părinţilor pentru a se vaccina împotriva SARS-CoV-2 provin din 68 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi privat din judeţul Constanţa.

„Este îmbucurător faptul că această campanie de vaccinare la nivel naţional a determinat părinţii să îşi exprime acordul pentru ca aceşti tineri constănţeni să fie vaccinaţi. Rolul nostru este în permanenţă acela de a oferi elevilor, părinţilor şi colegilor noştri o informare corectă şi completă cu privire la vaccinare şi de a transmite în comunitate mesajul că şcoala înseamnă sănătate fizică, mentală şi emoţională, fundament al dezvoltării echilibrate a societăţii noastre. În acest context, participarea celor aproximativ 1500 de elevi la vaccinare poate fi considerată un rezultat favorabil al eforturilor interinstituţionale depuse până în prezent a afirmat Sorin Mihai, inspector şcolar general.

Citeşte şi:

Scandal pentru spaţiile din staţiunea Mamaia. Magazinele alimentare, ţinute cu obloanele trase. „Cattani e de vină“

Bărbat de 75 de ani, înjunghiat de fiică. Unde s-a produs incidentul

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal