Cardiologul indian cu inimă de român. Mohammad, veşnic recunoscător: „Am o datorie karmică pentru ţara asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mohammad vine din India şi s-a născut la 11 septembrie 1978. Când trece prin punctele de frontieră, vameşii clatină din cap: „Dar ce cadou frumos ai primit de ziua ta“.

Pe indianul Hanna Mohammad Babar, medic cardiolog stabilit la Timişoara, remarcă asta legată de atentatele din SUA îl afectează profund: „Ei mă cred terorist, este cea mai nefericită asociere care mi se putea întâmpla“.

Când a sosit în România, la studii, Mohammad a calatorit în trenul de Timişoara cu o familie de bănăţeni. Când au vazut baiatul slab plecat atât de departe de ţara lui, oamenii l-au luat la ei acasa şi l-au găzduit până când s-a putut descurca singur.

El le-a rămas recunoscător pe viaţă. La gazde a descoperit mâncarea lui preferata, zacusca. Indianul le-a terminat bănăţenilor în câteva zile provizia făcută pentru toată iarna. De atunci, oriunde s-ar duce în lume, Mohammad poartă în bagaje un borcan de zacuscă.

„N-o să uit toată viaţa ce a făcut România şi Timişoara pentru mine. Absolut totul mi-a dat! Familia mea e aici, pacienţii mei sunt aici, copiii mei sunt români şi aici e casa mea. Eu sunt medic cardiolog şi ştiţi ce găsiţi în inima mea? România, Timişoara. Sunt incomplet fără Timişoara! Simt ca am o datorie karmică pentru locul acesta, care m-a primit la pieptul său ca pe un fiu“, mărturiseşte indianul Mohammad.

Cardiologul Mohammad a devenit mediator intercultural pentru migranţii care vin sa trăiască în România. Mohammad este dedicat misiunii sale: „O fac cu toată inima, trebuie să-i ajut pe alţii, aşa cum m-au ajutat şi alţii pe mine, fără să mă cunoască. Eram un străin, la propriu şi la figurat. Asta e România“

Vă mai recomandăm

FOTO Un mărţişor de la migranţi! Străinii ne-au adoptat tradiţia primăverii şi şi-au legat la mână cele două fire de aţă împletite

Studenţii străini din Constanţa au turneu de fotbal. Prima ediţie a fost câştigată de mediciniştii din Israel şi Grecia