Călăuza celor 96 migranţi veniţi pe Marea Neagră a fost arestată preventiv pentru 30 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficantul care a adus 96 migranţi din Irak şi Iran în România este un cetăţean turc care a fost arestat de Tribunalul Constanţa.

O ambarcaţiune suspectă a fost interceptată sâmbătă, 9 septembrie, în Marea Neagră, având la bord 96 migranţi ilegali - 39 de bărbaţi, 21 femei şi 36 copii. Vasul Dardanelles 2 era condusă de cetăţeanul turc O.R., în vârstă de 50 ani. Acesta plecase cu încărcătura cu o zi înainte dintr-un port de pe coastele Turciei.

Călăuza este cercetată pentru trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Cercetările au fost coordonate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în cursul zilei de marţi, 12 septembrie, turcul a fost prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Întregul grup de migranţi a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, deoarece a cerut azil politic.

Pe aceeaşi temă:

Migranţi de pe o ambarcaţiune gata să se scufunde, salvaţi de Poliţia de Frontieră

Sute de migranţi clandestini, opriţi la poarta României. Fugarii cer azil politic în România, dar vor să ajungă în Occident