Stână tradiţională şi delicatese italiene la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Ce record mondial vor încerca organizatorii să obţină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. O nouă ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va avea loc în acest weekend, 11-13 septembrie, în parcarea centrului comercial Polus din Cluj. Noutăţile de acest an constau în prepararea de mâncăruri ciobăneşti şi amenajarea unei stâne tradiţionale construită după modelul celor din Munţii Căpăţânii, dar şi în multe surprize.

Campionat Internaţional de Gătit în Aer Liber. Ca şi la primele opt ediţii, în acest an se va încerca obţinerea unui record mondial prin gătirea unui preparat culinar sicilian numit cassata siciliană - o combinaţie delicioasă între îngheţată, cremă şi blat de tort – care va avea 150 de kilograme.

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center în Gastronomie, va avea loc în perioada 11-13 septembrie 2015, în parcarea centrului comercial.
 

Campionat Internaţional de Gătit în Aer Liber. Programul detaliat:

Vineri, 11 septembrie 2015

18,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei
19,00 – Gastro Show – lansarea bucătăriei de la „Stâna Polus”, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea I, (degustări pentru public)
22,00 – Guerrilla Cooking Show Braşov – demonstraţii de bucătărie braşoveană realizate de echipa de jurnalişti din Braşov coordonată de Alexandru Petrescu, (degustări pentru public)
22,30 – Dj, Music & Dance Party

Sâmbătă, 12 septembrie 2015

8,00 – Înscrierea concurenţilor
9,00–18,00 – Intrarea concurenţilor în competiţia Black Box la categoriile Pasăre, Peşte şi Vegetarian (fiecare concurent are la dispoziţie 1 oră pentru a desăvârşi preparatul pentru prezentare, 4 concurenţi intră simultan în boxe)
11,00 –17,00 - Grill Party Show by Masters of Flames, 600 de kg de carne prăjită pe grill rotisor, degustări
11,30 – 17,30 – Deschiderea „Cantinei Socialiste”by Chef Gigi Fedeleş (degustări pentru public)
12,30 - Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea I
13,30 – Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public)
14,00 – Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public)
14,30 – Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară
15,00 – Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de breakdance, streetdance
15,30 - Live Cooking Show: preparate din bucătăria orientală, (degustări pentru public)
17,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea II, (degustări pentru public)
17,30 – Energizează-te prin consumul de dulciuri, demonstraţie de deserturi fresh de vară
18,00 – Parada Somelierilor
18,30 – Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională
19,00 – Decernarea premiilor
20,30 – Concert cu formaţia Iris
22,30 – Încetarea programului

Duminică, 13 septembrie 2015

8,00 – Înscrierea concurenţilor
10,00–19,00 – Intrarea concurenţilor în competiţie la categoriile Desert de Restaurant, Tort Festiv, Meniu Tradiţional;
10,00 – Pregatirile pentru Recordul Internaţional Cassata Siciliană de 150 kg
11,00- Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public)
13,00 – Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea II, trofeul „Claudiu Toader” black box
13,30 - Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de zumba, rumba, salsa
14,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea III, (degustări pentru public)
14,30 - Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public)
15,00 – Parada Somelierilor
15,15 - Live Cooking Show: Bucătărie braşoveană cu Guerrilla Cooking
15,30 – Decernarea Trofeului „Claudiu Toader”
16,00 – Recordul Internaţional Cassata Siciliană, certificare, (degustări pentru public)
16.15 - Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară
16,30 – Decernarea Cupei României la Deserturi
17,00 – Bartenders’ Black Box Competition, competiţia barmanilor
18,00 - Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională, tematica: Cina de Ignat
18,30 - Live Cooking Show: bucătărie ţigănească, (degustări pentru public)
19,00 – Parada Somelierilor
20,00 – Decernarea premiilor
22,30 – Încetarea programului
 

Mai puteţi citi:

Campionatul internaţional de gătit de la Cluj: Îngeri, demoni şi mămăliga uriaşă a lui Boc

„Nişte ţărani“ gătesc preparate antice la campionatul de gătit din Cluj

Mai multe pentru tine:
Povestea satului pustiu Lindenfeld. „Micul înger Hilde Grenzner a rămas de-a pururi acolo, împreună cu ceilalţi dispăruţi”
„Renunță la stilist!” Robbie Margot, atacată de fani după ce s-a prezentat pe covorul roșu aproape goală!
Istoria vilei cu turn în formă de minaret din Mamaia
Daciana Sârbu și-a refăcut viața după divorțul de Victor Ponta. Cine este bărbatul care l-a înlocuit pe fostul premier al României?
Filmul surprinzător care a ajuns pe locul 1 în topul Netflix, în luna septembrie. A fost filmat în România și are actori celebri de la Hollywood
Cu cât s-au scumpit vacanțele românilor de sărbători? Cât a ajuns să coste un Revelion pe Valea Prahovei? Andreea Sandu: „Turismul românesc, sub așteptări”
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Ce asemănare există între Florin Piersic și regretatul actor Robert Redford. Dezvăluirea facută de Dan Negru: „Eu îi datorez lui Piersic depărtarea mea de...”
Kate Middleton și Melania Trump, lecție de eleganță. Cine a strălucit mai mult la întâlnirea din Marea Britanie
Cum a influențat miliardul dispărut politica economică a Republicii Moldova. Șefa Agenției pentru Investiții: "Sistemul bancar de azi, extrem de rezilient"| INTERVIU
Bijuteriile alese de Kate Middleton pentru funeraliile Ducesei de Kent au o semnificație sentimentală pentru familia regală