Institutul Inimii din Cluj are fonduri pentru operaţii până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca are asigurate fonduri pentru efectuarea operaţiilor până la sfârşitul anului, suplimentarea de bani fiind comunicată de către Ministerul Sănătăţii.

Managerul Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, Tudor Simionescu, a declarat, vineri, la un simpozion de aniversare a 20 de ani de chirurgie cardiovasculară la Cluj, că suplimentarea fondurilor înseamnă o mare uşurare pentru pacienţi.

"Am primit, joi, o înştiinţare de la Ministerul Sănătăţii că s-au suplimentat fondurile pentru programele de chirurgie cardiovasculară, astfel încât avem fonduri pentru a opera până la sfârşitul anului, la o rată corespunzătoare. Se va lucra la capacitate, se va putea ajunge la patru operaţii pe zi. Pentru pacienţi, acest lucru înseamnă o mare uşurare, aceştia vor putea fi preluaţi mai repede şi trataţi corespunzător", a spus Simionescu.

El a adăugat că listele de aşteptare pentru operaţii s-ar putea scurta după ce institutul a primit fonduri suplimentare.

Tudor Simionescu a precizat că rezolvarea problemei finanţării Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu" a fost posibilă datorită demersurilor oficiale făcute la Ministerul Sănătăţii şi a semnalelor din presă privind sistarea operaţiilor la institut.

Institutul clujean a sistat, luna trecută, pentru câteva zile, operaţiile pentru adulţi şi copii din cauza lipsei fondurilor. Intervenţiile au fost reluate după ce conducerea institutului a identificat resursele financiare necesare pentru o perioadă de două luni.