Cum preparăm cele mai gustoase fructe de mare cu paste. Reţeta folosită în marile lanţuri de restaurante din Genova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţetă de spaghetti cu fructe de mare, pe cât de uşor de preparat, pe atât de delicioasă, îi va face pe gurmanzi să se simtă ca într-un restaurant de lux italian.

Genovezii au fost recunscuţi încă din Evul Mediu pentru calităţile lor de negustori, marinari şi luptători, dar şi pentru atenţia specială pe care o acordau mâncării. Chiar dacă istoricii susţin că spaghetele au fost inventate în secolul XII în sudul Italiei, acestea au fost adoptate rapid şi în celelalte zone ale peninsulei, de unde s-au răspândit ulterior în întreaga lume.

Genovezii au asociat dintotdeauna pastele cu fructele de mare, deloc suprinzător din moment ce vechea Republică a fost întemeiată pe coasta Mării Liguriei. Una dintre cele mai apreciate reţete de spaghetii cu fructe de mare poate fi întâlnită şi azi în zonă, iar cei care apelează la ea nu dau greş niciodată, indiferent dacă este vorba de bucătari amatori sau de profesionişti.

Ingredientele necesare

Pentru început, e nevoie de o cutie de paste de 500 de grame şi de o cantitate cel puţin egală de fructe de mare. Ideal ar fi ca acestea să fie proaspete, pentru a da un gust mai pronunţat mâncării.

La acestea se adaugă câteva picături de ulei, trei sau patru căţei de usturoi şi suc de roşii, dar şi o pastă specială de ardei, care poate să fie picantă sau dulce, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Din ecuaţie nu pot lipsi busuiocul, origano şi vinul, atât de apreciat în Italia.

Cum se pregăteşte

Fructele de mare sunt puse la început la fiert între 10 şi 15 minute, la foc mic. În acelaşi timp, într-un alt vas se prăjeşte ustoriul mărunţit în pune puţin ulei de măsline, însă la foc mic şi cu foarte multă atenţie pentru a nu se arde. Apoi, se adaugă puţin vin, alb de preferinţă, şi sucul de roşii. Fructele de mare aproape fierte se adaugă în acest amestec şi se mai lasă pe foc aproximativ 10 minute, timp în care se fierb şi spaghettele într-un alt vas. La final, pastele se pun în farfurie, iar fructele de mare fierte în amestecul de vin şi suc de roşii se toarnă deasupra. 

Mai multe pentru tine:
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Crima pasională din Ploiești. Viața medicului Roxana Călin după ce a ucis-o pe soția amantului. S-a recăsătorit cu un bărbat din domeniul juridic și călătorește de la Monaco în toată lumea
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Horoscop marți, 9 decembrie. Racii au discuții aprinse în cuplu, iar Peștii vor să fie remarcați la locul de muncă
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Felicitarea regală a anului: Familia Princiară din Monaco strălucește în atmosfera de Crăciun