Recensământ faţă în faţă. 280 de recenzori ies pe teren în judeţul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 31 mai începe a doua etapă de colectare a datelor de la cetăţeni FOTO Adevărul

Un număr de 280 de recenzori vor fi în teren în judeţul Călăraşi pentru colectarea datelor de la cetăţeni. Marţi, 31 mai, a început o nouă etapă a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021.

Conform Instituţiei prefectului, în urma sectorizării, la nivelul judeţului Călăraşi, au rezultat 280 de sectoare, 102 în mediul urban (62 în municipiul Călăraşi) şi 178 în mediul rural.

La data de 27 mai 2022, ultima zi a perioadei de autorecenzare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021, la nivelul judeţului Călăraşi, erau înregistrate 147.213 chestionare. 

Din totalul chestionarelor completate, la nivelul judeţului Călăraşi, 36,3 % au fost completate în mediul urban şi 63,7% în mediul rural. În  mediul urban, cele mai multe chestionare au fost completate la nivelul municipiului Călăraşi - 31.163 de chestionare.

Etapa  de colectare a datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă, numai cu ajutorul tabletelor (metoda CAPI), chestionarul fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare, se desfăşoară în perioada 31 mai -17 iulie. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturii ale soldaţilor ucraineni eliberaţi: Prizonierii de la Azovstal „sunt torturaţi cu cleşti, electrocutaţi şi sufocaţi” de forţele ruse

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Bătăliile au atins intensitatea maximă. Forţele ruse se angajează pe toată linia frontului