Primăria Călăraşi asigură cazare şi masă pentru refugiaţii ucraineni. Crucea Roşie colectează ajutoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi la Vama Siret FOTO Inquam Photos / Casian Mitu

Război în Ucraina. Călărăşenii se alătură demersurilor umanitare şi îi sprijină pe refugiaţii ucraineni care fug din calea războiului. Primăria Călăraşi a anunţat că este gata să asigure locuri de cazare şi hrană, iar Crucea Roşie colectează ajutoare.

"În aceste vremuri extrem de critice suntem alături de tot poporul ucrainean, afectat de agresiunea militară a Rusiei şi ne exprimăm totala disponibilitate de a sprijini orice acţiune menită să uşureze soarta refugiaţilor care ajung în ţara noastră. În acest sens, Municipalitatea este pregătită să asigure locuri pentru cazare de urgenţă şi hrană celor nevoiţi să plece din ţara lor din cauza acestui conflict sângeros. Suntem solidari cu cetăţenii ucraineni şi nădăjduim că raţiunea va pune capăt acestui război nemilos de la graniţa ţării noastre", a anunţat Marius Dulce, primarul Călăraşiului.

De asemenea, Crucea Roşie Călăraşi a demarat vineri, 25 februarie, campania umanitară AJUT UCRAINA.  

"Începând de astăzi(n.r: ieri) sediul nostru este deschis non stop pentru colectarea de ajutoare. Colegii noştri din judeţele de pe graniţa cu Ucraina se ocupă şi de taberele de refugiaţi, de primirea acestora etc. Avem nevoie de alimente neperisabile, îmbrăcăminte copii şi adulţi, lenjerii de pat , pături noi sau în stare foarte bună. Produsele de igienă corporala şi de întreţinere ( pastă dinţi, periute, săpun, şampon, Pampers  orice mărime, produse bebeluşi). Toate acestea le vom duce noi personal la destinaţie. Sediul nostru e în Călăraşi, Prelungirea Bucureşti nr 24, în bloc cu DSP. . Donaţii în bani în contul RO70BRDE120SV12163551200.  NEAPĂRAT  cu menţiunea AJUT UCRAINA.Vă mulţumim!", a anunţat Aurea Giurcă, director Crucea Roşie Călăraşi.

 Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Zelenski anunţă că a vorbit cu Biden despre crearea unei „coaliţii anti-război”

 

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Focuri de armă se aud pe străzile Kievului. Zelenski: Noaptea aceasta va fi cea mai grea