Cum faci cea mai bună salată de păstăi. De ce fasolea nu se fierbe până se deşiră, cu ce o condimentezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salata de păstăi, o garnitură delicioasă FOTO bucate-aromate.ro

Garnitură la friptură de orice fel sau preparat de post, salata de fasole verde se găteşte rapid şi este foarte gustoasă. Reţeta unui preparat perfect o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

500 g fasole păstăi (tinere!)

sare, la poftă

2 linguri untdelemn

2 linguri oţet bun

1 legătură mărar

2 căpăţâni usturoi (sau mai puţin, dacă nu vă place un gust agresiv) 

 1 pahar iaurt (în post nu se mai pune, dar tot bună rămâne).

Mod de preparare:

Se grijeşte fasolea, se taie bucăţi de 3-5 cm, se pune la fiert. Se toacă usturoiul pastă, se freacă cu ulei, sare, iaurt şi oţet. Se toacă mărarul. Se scurge fasolea, se amestecă într-un vas de salată cu sosul de mai sus, se presară mărar.

Taină: Fasolea nu se fierbe să se deşire (că se face piure când o amestecaţi) se ia de pe foc cu puţin înainte să se-nmoaie de tot.

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). 

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Unde vine toamna. În ce zone se anunţă furtuni puternice şi frig

Persoanele care au purtat mască, excluse din categoria contacţilor direcţi. Cine are prioritate la testare