Cum faci caşcavalul pane perfect. Secretul reţetei gustoase: de ce se mănâncă rapid brânza caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caşcavalul prăjit, un deliciu FOTO gustoase.net

O reţetă simplă şi uşor de preparat, caşcavalul la capac este delucuis, dacă ştii cum să-l găteşto. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie care ne arată paşii pe care trebuie să-i urmăm.

Iată ce notează autorul în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest preparat: “Cine crede, cinstind vorbind, ca aşa ceva ar putea fi o reţetă românească? Însă, dacă tot vad franţujii minunându-se în faţa chestiei ăsteia, - care e curentă-n Bucureşti, dar mai rară aiurea - forţez norocul (apartenent) şi îmi zic, de ce nu, hai, treacă şi ciudăţenia asta (creată probabil de un bucătar de vagon restaurant blocat de viscol la Chitila).

Fiind o brânză caldă (mai ales dacă e caşcaval de Brădet afumat, preferatul meu) merge cu un vin alb, jumătate dulce - jumatate parfum, un Muscat Ottonel de la Feteşti, desigur, ars de soarele Dunării până a-nceput a mirosi a caisă răscoaptă".

Ingrediente:

200 g caşcaval

1 ou

1 lingură de faină

2 linguri de lapte

3 linguri de untdelemn

piper

Mod preparare:

•    Se taie cascavalul în felii groase de un deget

•    Se trece prin lapte

•    Se bate oul cu făină şi piper

•    Se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în pesmet

•    Se prăjeşte la foc mic până se rumeneşte pe ambele părţi

•    Trebuie mâncat imediat altfel se face piatră.

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă mai recomandăm şi:

Dr. Mihaela Bilic spulberă un nou mit, vorbind despre alimentul „sănătos“ care  îngraşă mai mult decât zahărul

Profesoară condamnată la închisoare după ce a atacat doi elevi cu un spray lacrimogen, în sala de clasă

Mai multe pentru tine:
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
O nouă apariție de weekend a Prințesei Kate. Viitoarea regină a avut un mesaj de suflet: ”Ne lepădăm de ce nu ne mai e de folos”
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €