Avertizare de la DSP Călăraşi: focar de rabie la Fundulea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea ne scapă de virus Foto: Arhivă Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică a alertat autorităţile din localitate să ia măsuri, după ce un copil a fost muşcat de un câine turbat. Din fericire, micuţul este în stare bună şi a fost supus imunizării la Spitalul „Matei Balş“ din Capitală.

La acest moment, pentru copil nu există niciun pericol, deoarece pe 26 octombrie, chiar în ziua încare s-a produs agresiunea, micuţul a fost trimisl a Bucureşti, la Spitalul „Matei Balş“ unde a fost vaccinat. „ Copilul a fost agresat de animal, iar inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare, anunţaţi de familie, au stabilit, în urma analizelor, că patrupedul are rabie. Dacă copilul va fi supus tututor dozelor de vaccin care se fac în astfel de cazuri, nu va avea probleme“, a declarat dr. Camelia Truică, medic epidemiolog în cadrul DSP Călăraşi.

Măsuri de precauţie

Autorităţile spun că au transmis Primăriei, personalului medical, dar şi cadrelor didactice o informare privind riscurile acestei boli deosebit de grave. „DSV a confirmat infecţia rabigenă pe cadavrul câinelui şi nu putem fi siguri că nu au fost contaminate şi alte animale. Populaţia a fost deja informată să ţină toate animalele în gospodărie şi să evite cât mai mult apropierea de câinii care nu le aparţin“, a precizat medicul.