Amenzi în valoare de 287.000 lei, aplicate pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a acţionat pentru verificarea respectării Ordonanţelor Militare FOTO IPJ Călăraşi

În acest weekend, poliţiştii au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 287.100 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile privind restricţionarea circulaţiei. Peste 300 de poliţişti au acţionat în judeţul Călăraşi pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 235 de evenimente, dintre care 222 au fost sesizate prin 112.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de poliţişti locali, alăturându-se şi jandarmi. Ca urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni, 3 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 4 măsuri preventive.

Au fost legitimat 507 persoane şiverificate 408 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina, 21 de societăţi comerciale şi 441 de autovehicule. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 355.070 de lei, dintre acestea 108 sancţiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 10 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au fost reţinute 24 de permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.