Viteza excesivă, principala cauză a accidentelor mortale produse pe drumurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitezomanii constituie principala sursă a carnagiilor de pe şoselele care tranzitează judeţul Buzău. Din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum, de la începutul anului şi până acum s-au produs 74 de accidente, soldate cu 8 morţi. Asta, în condiţiile în care amenzile au curs cu zecile de mii în acest an. O altă cauză a producerii accidentelor rutiere în Buzău este traversarea neregulamentară sau prezenţa pietonilor pe carosabil.

În ciuda numeroaselor amenzi aplicate dar şi a altor sanctiuni, Poliţia Rutieră Buzău este neputincioasă în a-i tempera pe şoferii care calcă prea tare pedala de acceleraţie. Potrivit statisticilor, şoferii vitezomani constituie sursa principală a accidentelor mortale produse pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul, în primul trimestru al acestui an.

O altă cauză a accidentelor grave produse pe drumurile naţionale este traversarea neregulamentară a pietonilor, dar şi prezenţa acestora pe carosabil. Poliţiştii de la Serviciul Rutier Buzău îi avertizează pe şoferi dar şi pe pietoni că vor intensifica acţiunile de control în judeţ.