VIDEO Primarul comunei în care „s-au izolat“ 20 de interlopi pentru aniversarea lui Tyson: „Dacă era ceva grav, mă informa Poliţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interlopii au fost interceptaţi în trafic de mascaţi ai Poliţiei FOTO Iulian Bunilă

Curtea fostului CAP din localitatea buzoiană Gherăseni a fost locul de întâlnire a 20 de interlopi din toată regiunea. Motivul adunării a fost aniversarea lui ”Tyson”, un buzoian care şi-a căpătat porecla după ce s-a tatuat pe faţă asemenea celebrului pugilist. Primarul susţine că nu a ştiut nimic despre adunarea organizată într-o perioadă de criză.

Petrecăreţii nu au apucat să se înfrupte prea mult din grătare şi băutură pentru că au fost deranjaţi de zeci de poliţişti şi jandarmi înarmaţi până-n dinţi

De ziua lui, duminică după-amiază, 10 mai, bărbatul tatuat precum Mike Tyson şi-a chemat amicii din mai multe judeţe pentru un chef făcut într-un loc ferit de ochii lumii: la Gherăseni, în fostul sediu al Cooperativei Agricole de Producţie (CAP) din perioada comunistă. 

Au răspuns chemării 20 de bărbaţi din Buzău, Ilfov, Galaţi, Brăila şi Dolj, îmbarcaţi în şase autoturisme. 

Printre petrecăreţi s-ar fi aflat Bogdan Sandu, cunoscut ca fiind membru al clanului Sportivilor din Bucureşti, şi Sorin Geamănu, aflat sub control judiciar într-un dosar de înşelăciune. 

Mulţi dintre participanţi sunt cunoscuţi ai oamenilor legii în judeţele din care provin. La descindere, unul dintre tineri a fost găsit băut şi sub influenţa substanţelor psihotrope.
 

”Exact aici, la poartă, stăteam şi mă uitam. Erau maşini până aici şi multe persoane”, spune un localnic.

Vestea că satul lor a fost duminică loc de adunare pentru spuma interlopilor din regiune s-a răspândit rapid printre localnici. Unii spun că nu au mai văzut niciodată o asemenea dezlănţuire a forţelor de ordine.

Chiar dacă în sat aproape toată lumea vorbeşte despre descindere, primarul spune că nu a ştiut nimic până azi despre adunarea publică organizată în comunitatea sa într-o perioadă de criză.  

”Eu nu ştiu când sunt petreceri în Gherăseni. Dacă era ceva grav, poliţia mă informa”, a declarat Vasile Ţintă, primarul din Gherăseni.

Petrecerea, care nu a durat foarte mult, s-a încheiat cu amenzi de aproape 200.000 lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite pentru limitarea răspândirii Covid-19 şi un dosar penal, după ce unul dintre şoferi consumase băuturi şi substanţe psihotrope. 

În urma acţiunii, cazul ar fi intrat în atenţia specialiştilor în criminalitate organizată.