VIDEO Mama cu trei copii răspândiţi la muncă prin Europa: „Mi-e dor, dar mai mult teamă să nu se îmbolnăvească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doamna Georgeta îşi aşteaptă copiii acasă cât mai repede

Georgeta Olteanu, o femeie de 76 de ani din comuna buzoiană Mărăcineni, are patru copii, trei răspândiţi în toată Europa. Una dintre fete este stabilită cu familia ei chiar în Milano, metropolă aflată în plină epidemie de coronavirus. Îşi face griji pentru copiii şi nepoata ei, pe care îi aşteaptă acasă de Paşte.

Aurelia şi Emil, fiica şi ginerele doamnei Georgeta, trăiesc de peste un deceniu în Italia, la Milano. 

Dacă fiica şi nepoata vin de două ori pe an la casa bătrânească din Mărăcineni, ginerele vine mult mai frecvent, pentru că s-a apucat de construit o casă. 

Situaţia generată de pandemia de coronavirus le-a dat peste cap planurile. 

”Emil, ginerele meu, trebuia să vină şi acum, în martie, pentru a mai face câte ceva la casă însă şi-a anulat biletul. A sunat şi a zis că rămâne în Italia pentru că nu vrea să ne pună în pericol”, spune Georgeta Olteanu.

Doamna Georgeta nu şi-a mai văzut fiica şi nepoata din Italia din toamna anului trecut. Telefoanele şi fotografiile îi mai alină dorul însă nimic nu se compară cu o îmbrăţişare care nu se ştie cât va mai întârzia, din cauza restricţiilor impuse de statul italian. 

”De Paşte, trebuia să ne revedem însă nu o să mai vină. Cine ştie cât  să dureze boala asta. Deja îmi este dor de ei dar mai mult îmi este teamă să nu se îmbolnăvească şi ei. Vorbesc în fiecare zi cu ei şi îmi spun să stau liniştită pentru că acolo au medici şi spitale bune”, spune Georgeta Olteanu.

Numărul persoanelor infectate în Italia, principalul focar al epidemiei în Europa, a ajuns la aproape 25.000. Regiunea Lombardia, cu capitala la Milano, este de departe cea mai afectată regiune a Italiei, cu peste 1.200 de morţi şi 13.272 cazuri confirmate de contagiere cu coronavirus.