VIDEO Elevii unui liceu din Buzău, scoşi de la ore pe durata unui exerciţiu de protecţie civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Liceul Pedagogic din Buzău a sunat astăzi alarma. Un sunet grav a anunţat un cataclism ipotetic dar care se poate întâmpla oricând. Elevii au fost nevoiţi să evacueze în grabă sălile de clasă iar trei adolescenţi au fost răniţi.

Potrivit scenariului, un cutremur de 6,5 grade pe Richter a zguduit municipiul Buzău şi s-a resimtit cu putere în oraş. La Liceul Pedagogic s-au înregistrat mai multe victime, iar echipele de salvare au intervenit prompt pentru pentru scoaterea supravieţuitorilor de sub dărâmături şi pentru evitarea producerii unor incendii sau explozii. 

Un cutremur puternic este înfricoşător însă toată lumea trebuie să fie pregătită să reacţioneze. ” La nivelul unităţilor de învăţământ, regulile în caz de cutremur sunt simple iar totul trebuie coordonat de profesori. Copiii trebuie să se adăpostească sub bancă iar după terminarea cutremurului se procedează la evacuare prin fluxurile şi în locurile de evacuare stabilite”, a declarat Costel Barbu, de la ISU Buzău.

Şi copiii cred că astfel de exerciţii sunt utile pentru că îi învaţă ce să facă în asfel de situaţii.

România a fost zguduită, în ultimul secol, de mai multe cutremure puternice. Cele mai distrugătoare au fost, de departe, cele din 1940 şi 1977, care, împreună, au lăsat în urmă peste 2.500 de morţi. Numai în acest an în România  au avut loc peste 50 de cutremure.