Viceprimarul din Râmnicu Sărat, Ştefan Torcărescu, a fost exclus din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizie surprinzătoare luată, joi, de conducerea PSD Buzău. În cadrul Conferinţei Judeţene Extraordinare a organizaţiei, s-a aprobat excluderea din partid a actualului viceprimar al municipiului Râmnicu Sărat, Ştefan Torcărescu, dar şi a altor membri ai filialei râmnicene.

Aceştia sunt acuzaţi de conducerea partidului de neimplicare în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Printre social-democraţii excluşi se află şi fostul primar PSD al oraşului, Viorel Holban.

PSD a câştigat alegerile la Rm. Sărat, însă conducerea organizaţiei judeţene a partidului a decis excluderea unuia dintre liderii filialei râmnicene. Este vorba despre viceprimarul Ştefan Torcărescu, nimeni altul decât coordonatorul campaniei electorale pe zona Râmnicu Sărat.

Propunerea de excludere din partid a viceprimarului Torcărescu a fost luată în discuţie miercuri, în cadrul Biroului Politic al PSD Rm. Sărat. Tot atunci s-a decis şi exluderea altor membri PSD Rm. Sărat, între care şi fostul primar PSD, Viorel Holban.

Ştefan Torcărescu le-a spus ziariştilor din presa locală că a depus contestaţie faţă de decizia luată ieri în cadrul lucrărilor Conferinţei Judeţene Extraordinare a PSD şi că aşteaptă ca forurile de conducere ale partidului să revină asupra deciziei de excludere a sa din partid. 

De partea celalaltă, primarul Sorin Cîrjan, liderul PSD Râmnicu Sărat, anunţă că va convoca o conferinţă de presă, marţi, în cadrul căreia va avea o poziţie vizavi de excluderile din partid.

În cazul în care rămâne neschimbată decizia de retragere a sprijinului din partid, Ştefan Torcărescu va fi înlocuit din funcţia de viceprimar al oraşului Rm. Sărat, dar va pierde şi calitatea de consilier local municipal.