Un tânăr dintr-un centru social din Buzău a murit după ce a muşcat cu poftă dintr-un corn. Îngrijitorii, bănuiţi de neglijenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetă la Centrul pentru Persoane Adulte cu Handicap Sever de la Râmnicu Sărat, după ce la începutul săptămânii trecute un asistat s-a înecat cu mâncare. Se pare că tânărul, în vârstă de 23 de ani, s-a ascuns de îngrijitori şi a muşcat cu poftă dintr-un corn, dar o bucată i-a blocat căile respiratorii.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC, tragedia s-a produs în cursul zilei de marţi, 16 februarie, după ce tânărul s-a ascuns de îngrijitori şi a vrut să mănânce în grabă un corn.

Bolul alimentar i-a blocat căile respiratorii, tânărul fiind descoperit de angajaţii Centrului la scurt timp. A fost transportat rapid la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, însă medicilor de aici nu le-a mai rămas decât să declare decesul.

Cazul este acum cercetat atât de Parchet, unde a fost deschis un dosar de moarte suspectă, dar şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, autorităţi care trebuie să stabilească toate împrejurările în care s-a produs decesul şi dacă cineva este răspunzător. 

Conform Serviciului de Medicină Legală, decesul a survenit în urma insuficienţei cardio-respiratorii acute, prin asfixie mecanică, respectiv obstrucţia căilor respiratorii cu conţinut gastric şi aspirat. 

Tânărul care şi-a pierdut viaţa era rezident al Centrului de la Râmnicu Sărat de mult timp. El se afla în grija statului de la naştere, fiind abandonat în spital, de-a lungul anilor trecând prin mai multe instituţii de protecţie socială.  

Reprezentanţii DGASPC Buzău spun că acesta era diagnosticat cu handicap psihic sever şi suferea de mai multe afecţiuni.