Şase soluţii exotice de a frăgezi carnea prin marinare. Cum pot ajuta berea şi cafeaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frăgezirea cărnii este un proces relativ simplu, prin care carnea îşi modifică consistenţa astfel încât să fie mai uşor de consumat. Pe lângă metodele mecanice, prin batere şi înţepare, există şi soluţii prin marinare şi păstrare în saramură care aduc şi un plus la capitolele aromă şi suculenţă.

Şase astfel de metode ne sunt împărtăşite de Cristi Dobre, maestru bucătar la Greyhound Inn, din Corfe Castle, Anglia. 

Berea

Se ţine carnea de vită în bere circa şase ore, înainte de a fi pusă pe grătar. Astfel, carnea va avea şi o aromă extraordinară, nu numai o consistenţă acceptabilă pentru orice dantură.

Cafeaua 

Carnea de vită bătrână se frăgezeşte şi cu cafea. Se prepară 2-3 litri de cafea, se răceşte apoi se toarnă peste carnea bătrână de orice tip. Cafeaua are cel mai natural ingredient pentru frăgezirea cănii. Se tine câteva ore. 

În acelaşi timp, zaţul de cafea poate fi folosit pentru frăgezirea cărnii de vită. Prin zaţul  rămas de la cafea se va tăvăli bine carne, se lasă 24 - 48 ore la frigider, se curăţă de zaţ şi apoi se pune la preparat.

Sarea Kosher

Înainte de a frige orice carne bătrână, frecăm cu această sare care are o granulaţie mare, preţ de câteva minute, lăsăm o oră apoi scuturăm sarea şi frigem carnea. O să fie o carne suculentă şi foarte fragedă.

Lămâile sau portocalele 

Citricele se storc bine iar în zeama rezultată se va tine carnea peste noapte, la frigider. Sucul de portocale, lamâie, grapefruits sau lime este foarte acid şi va face carnea fragedă. A doua zi o să vedeţi rezultatul.

O altă metodă, mai rapidă: înainte cu două ore stoarceţi deasupra fiecărei bucăţi de carne câte o portocală, de exemplu, ţineţi la frigider şi apoi o să obţineţi cea mai gustoasă carne.  

Coca-cola

Cel mai rapid şi la îndemână mod de a frăgezi carnea este cu coca-cola. Va fi o carne cu un gust uşor de caramel pe fundal şi foarte moale. Ţinem carnea timp de două, trei ore,  în această băutură carbogazoasă după care o gătim pe grătar, la ceaun sau în tigaie.

Ceaiul verde sau de muşeţel

Folosim un litru de ceai verde sau de muşeţel pentru frăgezirea a trei kilograme de carne bătrână. Cam acesta este raportul. Se toarnă ceaiul călduţ peste carne, se ţine 24 de ore în frigider după care carnea prinde nu numai o textură aparte ci şi o aroma plăcută.

Mai multe pentru tine:
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Revoltă de zile mari după finala Vocea României 2025, câștigată de Alessia Pop. Publicul și-a exprimat nemulțumirea față de desfășurarea emisiunii și postul PRO TV
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Motivul pentru care e bine să pui un bănuț în bradul de Crăciun. Tradiția păstrată din generație în generație
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Detaliul regal folosit de Meghan pentru cea mai recentă felicitare de Crăciun. Cu cine a dorit să semene micuța Lilibet
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile