Rezultate BAC 2019 Buzău. Doi dintre cei patru elevi cu media maximă obţinută la examenul maturităţii vor studia peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele la Bacalaureat 2019 s-au afişat. La Buzău s-au înregistrat patru medii de 10, conform datelor Ministerului educaţiei Naţionale. Cei patru absolvenţi de zece sunt Cătălin Andrei Dumitru, de la Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, Bianca Oana Voicu, tot din Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, Gabriela Marin, de la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret”, şi Elena Teodora Radu, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Cătălin Andrei Dumitru este şeful promoţiei 2015 - 2019 de la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu. Va merge să studieze matematica şi informatica la Oxford. ”După ce o să termin cursurile în Anglia am de gând să lucrez acolo o perioadă, pentru a căpăta experienţă dar scopul meu e să revin acasă”, a spus Cătălin. 

Cu 10 pe linie a încheiat examenul maturităţii şi Bianca Voicu, tot de la Hasdeu. S-a înscris la Universitatea Tehnică din Munchen, la Informatică. ”O să  plec la mare şi la munte şi o să citesc. În principiu nu cred că m-aş întoarce după terminarea studiilor”, a declarat Bianca Voicu.   

Elena Teodora Radu, fostă elevă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Buzău, a obţinut 10 pe linie la Bacalaureat. Mărturiseşte că nu a făcut meditaţii, însă a învăţat foarte mult. ”O să merg la Litere, pe Literatură comparată, o să urmez calea aceasta cu literatura, cu creaţia pentru că este ceea ce îmi place. Deocamdată mă gândesc să rămân în ţară“, spune Elena. 

Din Liceul Pedagogic Spiru Haret provine cel de-al patrulea absolvent buzoian cu nota 10 la Ba. Este vorba despre Gabriela Marin. Spune că în particular s-a pregătit doar la Psihologie, ”dascălii excepţionali” fiind cei care au ajutat-o să aibă acest rezultat. ”O să dau la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, în Bucureşti, pentru că de mică mă pasionează acest domeniu şi îmi doresc să ajut”, spune Gabriela.