Mistreţii distrug lanurile de porumb dintr-o localitate de lângă Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porcii mistreţi dau năvală în lanurile de porumb de pe raza comunei buzoiene Verneşti, provocând pagube importante. Mai mulţi localnici dar şi membrii unei asociaţii agricole au depus plângeri la primărie după ce şi cer autorităţilor locale să ia măsuri pentru alungarea sălbăticiunilor din zonă.

Mistreţii care au pătruns în lanurile de porumb au culcat la pământ o mare parte din plante şi au mâncat ştiuleţii. În unele cazuri, proprietarii s-au trezit cu animalele sălbatice chiar şi în curte, la miez de noapte.

Primarul comunei spune că nu poate face prea multe şi a solicitat ajutorul A.J.V.P.S. Buzău.

“Am solicitat în scris A.J.V.P.S. să ia măsuri pentru a stopa invazia mistreţilor în culturile de porumb. Nu ştiu foarte clar ce măsuri pot lua, dar ei sunt sigurii care pot organiza goane sau eventual vânători pentru aceste specii. Pagubele sunt însemnate atât în culturile localnicilor cât şi în cele ale asociaţiilor agricole”, a declarat primarul comunei Verneşti, Daniel Năstase.

Conform reprezentanţilor APM Buzău, în ultima vreme tot mai multe animale sălbatice coboară din păduri în căutarea hranei. 

De la începutul anului au fost semnalate Agenţiei pentru Protecţia Mediului două cazuri de distrugeri provocate de mistreţi şi alte 19 cazuri în care efectivele de animale au fost atacate de lupi sau urşi.