Liceul Pedagogic „Spiru Haret” sărbătoreşte 180 de ani de existenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesori universitari, foşti absolvenţi şi autorităţi locale vor lua parte vineri şi sâmbătă, la manifestarea organizată la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” cu ocazia împlinirii a „180 de ani de învăţământ pedagogic la Buzău”.

„Pentru orice şcoală, istoria ei se confundă cu tinereţea. Mai ales când împlineşte 180 de ani, vârsta şcolii noastre, Liceul Pedagogic <Spiru Haret>, Buzău. Aniversarea sa va fi un bun prilej de memento, de bilanţ şi de aspiraţii”, a declarat  directorul Liceului Pedagogic, Cristina Iuliana Iacob.

Printre invitaţii care vor susţine prelegeri la Buzău se vor afla: prof. univ. dr. Paul Dobrescu (S.N.P.S.A Bucureşti), prof. univ. dr. Stan Panţuru (Universitatea Transilvania Braşov), prof. univ. dr. Cătălina Hygum Ulrich (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – Universitatea Bucureşti), prof. univ. dr. Ion Ovidiu Pânişoară (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – Universitatea Bucureşti).

Începuturile Şcolii Normale sunt legate de activitatea lui Dionisie Romano ca profesor al

Şcolii Naţionale, prima instituţie de învăţământ modern din Buzău. Spiru Haret a fost  reîntemeietorul şcolii si de aceea , încă din 1914, instituţia îi poartă numele.

Mai multe pentru tine:
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”