Lacăt pe toate şcolile buzoiene- Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale

Ziarele scriu astăzi despre greva rofesorilor care afectează mii de elevi. Cadrele didactice au întrerupt orice fel de activitate, iar elevii sunt nevoiţi să stea acasă. În timp ce profesorii protestează din cauza salariilor primite, Inspectoratul Şcolar consideră acţiunea declanşată de aceştia ca fiind ilegală.

Vacanţă fortuită pentru elevi
Lacăt pe toate şcolile buzoiene!

Semnalul l-au dat cadrele didactice de la "Pedagogic", decise "să-şi ia viaţa în mâini"
Inspectoratul Şcolar consideră măsura "pripită şi arbitrară"

Începând de astăzi, marţi, orele 8,00, şi până vineri, la închiderea programului, se întrerupe orice formă de activitate în toate unităţile de învăţământ din judeţul nostru, inclusiv relaţiile cu publicul la secretariatele şcolilor. Nu se mai intră la cursuri, elevii sunt anunţaţi să stea la domiciliu, profesorii sunt hotărâţi să meargă cu protestul lor până în pânzele albe, unii ne-au declarat că iau în calcul şi declararea grevei foamei, până la îngheţarea anului şcolar.

Acestea sunt principalele obiective sindicale discutate la întrunirea de ieri, din amfiteatrul liceului "Mihai Eminescu", propuneri supuse dezbaterii şi aprobării prin vot. Iar consiliul liderilor Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, practic reprezentanţi ai unităţilor şcolare de pe tot cuprinsul judeţului, au votat întreruperea cursurilor, pentru această săptămână, aproape în unanimitate, doar cu 5 abţineri, justificate prin timpul relativ scurt de a pune lucrurile la punct. (Viaţa Buzăului)


Omul cu şobolani, varianta „la bloc"

Mai mulţi cetăţeni din cartierul 1 Decembrie fac faţă din ce în ce mai greu coşmarului din subsoluri. În ultimele luni, din cauza condiţiilor meteo, a gunoaielor, şobolanii din beciuri s-au înmulţit şi au reuşit să bage scârba şi frica în majoritatea locatarilor de la parterul condominiilor. Autorităţile promit o amplă acţiune de dezinsecţie şi deratizare, chiar începând cu această săptămână. Răul a fost făcut. Şobolanii au reuşit deja să producă pagube. Locatarii se tem cel mai mult ca nu cumva să se îmbolnăvească copiii care se joacă în jurul blocurilor. (Viaţa Buzăului)

102.000 miei, pe masa de Paşte

Buzăul dispune de un singur centru de sacrificare al tineretului ovin

Consumatorii buzoieni îşi pot procura liniştiţi carne de miel şi ouă pentru masa de Paşte, pentru că inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău au început deja verificarea agenţilor economici care comercializează astfel de produse.
"DSV Buzău este extrem de preocupată pentru condiţiile în care se vor desfăşura Sărbătorile Pascale din punct de vedere al igienei alimentelor, în special al produselor specifice ce urmează a fi valorificate de operatorii economici în această perioadă. Motiv pentru care inspectorii sanitar-veterinari au început deja controalele, atât la unităţile de depozitare, cât şi la hiper şi supermarket-uri care oferă consumatorilor astfel de produse", a declarat Ciprian Botezatu, purtătorul de cuvânt al DSV Buzău. (Viaţa Buzăului)


Sala Sporturilor „Romeo Iamandi" împânzită, de astăzi, de zeci de poliţişti


Începând de astăzi şi până sâmbătă, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi" din Buzău va fi gazda etapei finale a Campionatului de Tenis de Masă al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Competiţia găzduită pentru a doua oară de municipiul Buzău va reuni sub acelaşi acoperiş peste 60 de concurenţi care activează în unităţi de poliţie, jandarmerie, dar şi pompieri şi elevi ai şcolilor militare subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor.(jurnaluldebuzau.ro)


Inspectoratul Şcolar Judeţean consideră ilegală greva profesorilor

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău consideră drept ilegală greva declanşată astăzi de profesorii buzoieni.
Profesorul Florina Stoian susţine că sindicaliştii din învăţământ nu au putut preciza la discuţii în baza cărei legi au decis să închidă şcolile începând de astăzi. Şeful IŞJ Buzău a adăugat în cursul zilei de ieri că va trimite adrese către directorii tuturor şcolilor în care profesorii au intrat în grevă, pentru a le comunica faptul că protestul este în afara legii, iar cei care aderă la el pot fi luaţi la întrebări.(jurnaluldebuzau.ro)