Două grupuri de rromi s-au bătut cu pietre şi s-au ameninţat cu cuţitele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a intervenit rapid pentru aplanarea conflictului

Două grupuri de rromi din cartierul Simileasca de la marginea municipiului Buzău au fost implicate vineri seara într-un adevărat război de stradă .

Scandalul a pornit se pare de la un conflict un conflict între copiii a două familii de rromi.

O tânără de 21 de ani, mama unei fetiţe care s-a plâns că a fost agresată de un alt copil, a cerut explicaţii vecinilor iar răspunsul a fost pe măsură: o ploaie de pietre aruncate de trei dintre membrii ai familiei rivale s-au năpustit asupra sa. Imediat, la faţa locului s-au deplasat angajaţi din cadrul Poliţiei Comunitare, care au identificat victima, o tânără de 21 de ani, ce era însoţită de o rudă în vârstă de 44 de ani.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipale pentru cercetări. "Victima a mai reclamat în timpul audierii, că persoanele care au agresat-o cu pietre i-au sustras un colier şi o pereche de cercei din aur, în valoare de aproximativ 6.000 de lei. Bijuteriile despre care victima pretindea că i-au fost furate au fost găsite însă la locul incidentului şi recuperate. Tot în timpul cercetărilor efectuate la faţa locului, un tânăr de 21 de ani s-a plâns şi el poliţiştilor că autoturismul pe care-l lăsase parcat pe stradă a fost lovit cu pietre, fapt pentru care a formulat plângere penală împotriva celor trei agresori” a precizat comisarul Florina Crucianu purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

De asemenea alte două persoane implicate în conflict  care au sărit la bătaie înarmate cu cuţite, s-au ales cu dosare penale pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Buzău.