Cum preparăm Greek Burger, cu cea mai gustoasă carne de vită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Burgerul cât mai simplu este şi cel mai gustos, fără amestecuri din comerţ, condimente pentru carne tocată sau pentru sarmale. Dacă sunt respectate cantităţile la prepararea Greek Burger-ului, atunci aveţi garantată aroma unică a acestui produs.

Cel mai sănătos burger este cel pe care îl facem acasă, din ingrediente naturale pe care le avem la îndemână în grădină sau din cea mai apropiată piaţă. Chef Cristi Dobre ne recomandă o reţetă originală de burger grecesc, uşor de preparat.

Ingredientele necesare:

Carne de vită (Angus, dacă avem de unde), tocată - 3 kg 

Cimbrişor proaspăt, frunze tocate mărunt - 1 linguriţă 

Piper proaspăt măcinat - 1 linguriţă 

Trei cepe medii, tocate cubuleţe

Sare, 1 linguriţă cu vârf

Două linguri de ulei de floarea soarelui

Pentru un gust magnific vom face un mix din următoarele produse: 

- 6 roşii medii din care vom înlătura miezul, iar coaja cărnoasă o vom face cubuleţe 

- 200 gr. de brânză feta, tăiată şi ea tot cubuleţe 

- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 

- 1 linguriţă de oregano uscat 

Vom amesteca uşor aceste ingrediente, încercând să nu fărâmăm branza. Separat, strivim bine doi căţei de usturoi, amestecăm cu 2 linguri de ulei extravirgin şi 1 linguriţă de oregano uscat, apoi păstrăm într-un castron mic.

Mai avem nevoie de salată iceberg, o bucată, pită grecească, zece bucăţi. Vom căli ceapa până prinde culoarea aurie, cu ulei, sare, piper şi cimbrişor, apoi dăm la frigider să se răcească timp de o oră. 

Scoatem carnea tocată din frigider şi adăugăm ceapa călită, deja răcită, apoi frământăm foarte bine.

”Facem chiftele la 300 gr-320 gr, cât de rotunde posibil şi la o grosime de două degete, după care  le frigem pe grătar, pătrunse mediu. Separat pita grecească o ungem cu amestecul de ulei şi usturoi pe interior, cu o pensulă, le încălzim pe grătar puţin, le tăiem pe jumătate, rezultând două bucăţi egale pe care le vom folosi, una dedesubt, pe care punem salata iceberg şi mixul de brânză feta cu roşii. Punem apoi burgerul pe care îl acoperim şi pe el cu mixul grecesc de feta. Punem apoi cealaltă jumătate de pita”, spune Chef Cristi Dobre.

Mai multe pentru tine:
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova
Cornel Dinu spune ce pensie încasează, după 40 de ani petrecuți la Dinamo: „Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice