Buzău: A orbit după ce s-a vaccinat împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia unui tânăr din Buzău, angajat al Casei de Asigurări de Sănătate, care a suferit, la sfârşitul anului trecut, un accident vascular cerebral urmat de îngustare a câmpului vizual, este de părere că problemele i-au fost cauzate de vaccinul împotriva AH1N1, pe care şi-l făcuse cu o zi înainte. Autorităţile sanitare spun însă că este strict o coincidenţă şi că nu se poate face nicio legătură între vaccin şi accident

CITEŞTE ŞI:
Secretarul general al Casei Naţionale de Pensii, Georgeta Modiga, are gripă porcină

Galaţi: Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco are gripă porcină 

Testul pentru gripa porcină e o păcăleală

Bărbatul, jurist în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate, în vârstă de 37 de ani, era perfect sănătos şi a făcut vaccinul cu o săptămână înainte Crăciunului. Deşi nu avusese probleme niciodată a doua zi după ce s-a vaccinat a suferit un accident vascular urmat de îngustarea câmpului vizual, adică o semiorbire.

"Este adevărat că s-a vaccinat şi a doua zi a avut probleme. Ştiu că era sănătos, iar noi nu l-am auzit vreodată să se plângă că l-ar durea ceva sau să aibă probleme de sănătate. Acum este acasă şi merge periodic la Bucureşti pentru investigaţii să vadă care este cauza acestui accident mai ales la o vârstă atât de tânără. Nu ştiu însă dacă putem face legătura între vaccin şi accident", ne-a declarat Nina Mihai, director adjunct CJAS Buzău.

Autorităţile sanitare sunt de părere că este o coincidenţă şi că sub nicio formă nu se poate face legătura între vaccine şi accidental vascular pe care tânărul jurist l-a suferit.

"Este un zvon lansat de sceptici cu privire la vaccinul împotriva virusului A H1N1 din anturajul tânărului. Din punct de vedere ştiinţific nu se poate face legătura între vaccinul împotriva gripei şi accidental vascular", ne-a declarat Venera Acsinte, purtător de cuvânt DSP Buzău.

Familia și prietenii tânărului spun însă că de vină pentru accidentul suferit este vaccinul pentru că înainte de a se imuniza bărbatul era perfect sănătos și nu a dat semne că ar suferi de ceva.

Autorităţile sanitare au administrat până la acest moment aproape şase mii de doze de vaccin din totalul de 30.000 repartizate judeţului Buzău.