A scăzut sub 300 numărul buzoienilor aflaţi în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul buzoienilor aflaţi în carantină scade de la o zi la alta. În prezent, în centrele de carantinare din judeţ sunt 294 de persoane, iar în izolare la domiciliu, 125 de persoane.

Marţi, 21 aprilie, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel: 

294 de persoane se află în carantină;

125 de persoane sunt izolate la domiciliu; 

număr de cazuri confirmate, la nivelul judeţului Buzău: 15.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat, în perioada Sărbătorilor Pascale, acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context.

375 de jandarmi din cadrul IJJ Buzău şi Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti au acţionat în ultimele 3 zile pentru îndeplinirea misiunilor specifice stării de urgenţă, fiind desfăşurate activităţi de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, acţiuni cu efective mărite, asigurarea ordinii publice în zona centrelor de carantină, însoţirea transporturilor cu persoane pentru carantină sau asigurarea cu operativitate a intervenţiilor. 

Perioada Sărbătorilor Pascale a trecut fără a fi înregistrate evenimente cu impact semnificativ asupra ordinii publice, pe palierul misiunilor Jandarmeriei. În urma misiunilor şi intervenşiilor executate, au fost constatate 45 de contravenţii, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de peste 41.000 lei, pentru fapte prevăzute şi sancţionate de Ordonanţele Militare.

De asemenea, structurile şi subunităţile IPJ Buzău au efectuat activităţi de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind controlate 324 de persoane. 

Dintre acestea, un număr de 140 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie. În total, au fost aplicate 196 de sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.