Topul celor mai ieftine, luxoase şi excentrice vacanţe de la Târgul Internaţional de Turism! Ultima fiţă: castele şi insule închiriate de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii îşi pot alege de astăzi până duminică excursia ideală din miile de oferte pregătite de agenţiile prezente la Târgul Internaţional de Turism de la Palatul Parlamentului.

Vrei o vacanţă ieftină, una exclusivistă, luxoasă sau una exotică? Mii de oferte turistice sunt prezentate până duminică la cel mai mare târg naţional de profil, deschis ieri la Palatul Parlamentului.

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă de iarnă raportat la costuri sunt Bulgaria, Austria şi Cipru. Staţiunile din Bulgaria sunt alese pe timp de iarnă pentru preţurile mici practicate de hotelieri şi pentru condiţiile oferite de aceştia.

În oferta pentru Revelion, un pachet de trei nopţi pentru două persoane în Bulgaria la hotel de patru stele, all inclusive, costă doar 250 de euro. "Turiştii aleg Bulgaria iarna special pentru condiţiile din hoteluri şi preţul bun practicat în turismul bulgăresc. Aleg hoteluri cu piscină, cu Jacuzzi. Merg să se simtă bine", spune Cristina Ciobanu, agent turism Karpaten.

Destinaţiiile din Bulgaria sunt alese însă şi de iubitorii de schi. Sunt căutate în special pachetele turistice din Pamporovo, Bansko şi Borovets. Aici un sejur de şase zile pentru o persoană costă 315 euro cu acces la piscină, sală de fitness, saună şi internet wireless.

Austria, preferata schiorilor

Cea mai căutată destinaţie pentru schi este fără dar şi poate Austria. Un sejur pentru o persoană de şapte nopţi, atât în perioada sărbătorilor de iarnă dar şi în restul zilelor din sezon, costă 300 de euro cu regim de demipensiune (mic de jun şi cină incluse). În tarif nu este inclus şi transportul. Preţul creşte considerabil dacă turiştii doresc schi cu elicopterul.

Pentru cei care doresc o vacanţă într - o destinaţie exotică la preţ modic în timpul iernii pot alege Cipru unde temperature în timpul iernii este în jur de 17 grade Celsius. Destinaţia este una nouă în portofoliul mort agenţii de turism. Tariful pentru un sejur de şapte zile, cu transport şi regim de demipensiune inclus, costă 280 de euro de persoană.

Republica Dominicană şi Cuba, pentru bogătaşi

Cele mai căutate destinaţii piperate din punct de vedere al preţului sunt cele exotice precum Republica Dominicană, Maldive, Cuba, Mexic şi Scandinavia.
Un pachet de şapte nopţi în perioada Revelionului în Republica Dominicană costă 3.000 de euro pentru două persoane cu transport inclus însă cu plecare din locaţii din străinătate precum Frankfurt sau Duselldorf.

În Dubai un sejur pentru două persoane de şapte zile poate ajunge între 2.300 şi 20.000 de euro, în funcţie de hotelul ales. "Dacă turistul alege un hotel mai ieftin plăteşte între 2.300 şi 2.800 de euro dar dacă alege Burj al arab sau Palm Beach, sejurul poate ajunge şi la 20.000 de euro", a mai spus Cristina Ciobanu. În România sunt alese de regulă Bucovina şi Valea Prahovei.

Ultima fiţă: castele şi insule închiriate de Revelion

Ofertele pregătite de agenţiile de turism în sezonul de iarnă 2011 pentru turiştii exclusivişti cuprind închirierea de insule private sau chiar castele. Astfel de rezervări se pot face pentru insulele private Gulliver din America sau insula Fregate din mijlocul Oceanului Indian. "Astfel de rezervări, indiferent de perioada aleasă, costă în jur de 600.000 de euro pentru o săptămână. Dacă clientul doreşte să închirieye toată insula. De regulă, pe insulele private sunt mai multe bengalouri, adică complexuri cu piscine, terenuri pentru diferite sporturi, hoteluri. Închirierea unui bungalou pentru o săptămână costă în jur de 30.000 de euro. Pe o insulă sunt în general cam 20 de astfel de complexuri", ne-a spus Remus Vişan, deputy manager la Happy Tour.

Cazat în castelul cu turişti

Turiştii sunt răsfăţaţi pe insule în funcţie de cât plătesc. Aceştia pot beneficia de jocuri interactive şi alte activităţi de recreiere dar şi de distraţie, inedite. "Pe insulele Gulliver de exemplu sunt organizate excursii în peşteră, în satul maimuţelor. Sunt organizate jocuri de-a salvaţi lumea. Cei de pe insulă sunt atacaţi din elicoptere. Dar toate aceste activităţi costă în plus", ne-a explicat şi Carmen Visalan, agent turism Happy Tour. 

Chateau de Reignac

Alte oferte exclusiviste cuprind ca obiective castele de regi. Acestea pot fi închiriate chiar şi în timp ce sunt vizitate de alţi turişti. "Sunt turişti care aleg să închirieze şi castele sau doar o cameră din acestea. De regulă, pot fi închiriate astfel de clădiri în Sud- ul Franţei. Am avut de exemplu solicitări pentru castelul Chateau de Reignac de pe Valea Loarei, Franţa. Şi castelele din Portugalia sunt oferite spre închiriere. Închirierea unui castel pentru o săptămână ajunge de regulă 150.000 de euro", ne-a mai spus Remus Vişan.

Crăciun în Laponia

Iubitorii de tradiţii pot opta pentru o excursie în oraşul lui Moş CRăciun - Rovaniemi, prin singura cursă aeriană direct România - Laponia. Sejurul este organizat de Interra şi începe pe 23 decembrie. Sejurul ia sfârşit în ultima zi de Crăciun şi costă 2.000 de euro. Turiştii pot opta pentru cine în iglu, plimbare cu sania trasă de husky sau cu snowmobil iar Moşul vine cu reni şi spiriduşi.