Sorin Oprescu: Proprietarul sediului închiriat de Primărie nu mai vrea să semneze contract cu instituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că deşi s-a terminat evaluarea făcută actualului sediu al Primăriei, proprietarul nu vrea să semneze nici continuarea contractului de închiriere, nici contract de vânzare-cumpărare, municipalitatea putându-l acţiona în instanţă.

„Ţin să vă spun că proprietarul (sediului închiriat al Primăriei Capitalei din Splaiul Independenţei, n.r.) o perioadă de timp a fost plecat, a avut treabă, după care s-a întors şi ne-a spus că nu semnează niciun contract. Deci în acest moment suntem în stadiu de a-l putea acţiona în instanţă", a declarat edilul-şef, potrivit Mediafax.

Sorin Oprescu a ţinut să precizeze că proprietarul clădirii pe care municipalitatea a închiriat-o, cu posibilitatea să o cumpere, nu doreşte prelungirea contractului de închiriere al sediului, dar nici semnarea unui contract de vânzare-cumpărare.

„În acest moment lucrurile sunt îngheţate, contractul de închiriere nu este semnat, dar avem consemnat în procesele-verbale că proprietarul a refuzat să semneze documentele. Probabil că ne îndreptăm în instanţă pentru că în contractul de închiriere era clauza conform căreia chiria va fi considerată avans la vânzarea imobiolului“, a declarat Sorin Oprescu, arătând că, în acest moment, conform raportului de evaluare făcut de firma Colliers International, valoarea imobilului este 13,5 milioane de euro, iar Primăria Capitalei a plătit până în prezent 4,725 milioane de euro.


Primarul general a mai declarat că a constatat că avocaţii care-i apără interesele proprietarului „sunt oameni din cabinetul domnului Predoiu, dar este doar o întâmplare“ şi că municipalitatea a făcut „absolut toate demersurile necesare atât pentru prelungirea contractului de închiriere, cât şi pentru cumpărarea imobilului“.

Pe aceeaşi temă:

Primăria Capitalei plăteşte cinci milioane de lei pentru un site nou

Statuia lui Ion C. Brătianu va fi reconstruită şi amplasată în Piaţa Universităţii