Soprana a postat pe Facebook un avertisment macabru, înainte de a se sinucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Roxana Briban, în vârstă de 39 de ani, fostă angajată a Operei Naţionale din Bucureşti s-a sinucis, sâmbătă după-amiază, în locuinţa ei din Bucureşti. Motivul sinuciderii ar putea fi faptul că după ce a fost dată afară de la operă nu şi-a mai putut găsi de muncă.

Mai citeşte: Soprana Roxana Briban s-a sinucis

Cronici străine despre interpretările Roxanei Briban: "Frumoasa soprană are un viitor strălucit!"

Pe contul ei de pe site-ul de socializare www.facebook.com, soprana Roxana Briban avea postată o fotografie de profil care reprezintă o mână plină de sânge. Coincidenţa este cu atât mai macabră cu cât artista s-ar fi sinucis, potrivit soţului ei, luând medicamente, tăindu-şi venele şi punându-şi mai multe pungi pe cap pe care le-a înfăşurat cu scoci.
Soţul susţine că artista nu era la prima tentativă dar că până acum a reuşit să o salveze.




“Soprana a vrut să fie sigură că va muri”

Specialiştii spun că gestul ei este extrem şi detaliile macabre ale sinuciderii, respectiv faptul că a folosit metode multiple, şi-a tăiat venele, şi-a pus pe cap mai multe pungi pentru a se sufoca şi a înghiţit medicamnte, conduc la concluzia că soprana vroia să fie sigură de această dată că va muri.

“Nu ştiu să fi fost pacienta noastră şi nu ştiu unde a dus-o familia la tentativele anterioare de suicid. În astfel de cazuri, persoana trebuie să fie evaluată de un specialist. O tentativă de sinucidere este urgenţă şi doar un specialist poată să spună dacă pacientul are nevoie de tratament medicamentos, de pshihoterapie sau de ambele”, ne-a spus Dr. Rodica Năstase, medic şef la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia“ şi doctor în ştiinţe medicale.

Psihiatrul a adăugat faptul că “cea mai mare greşeală pe care o poate face familia este trateze o tentativă de suicid acasă fără a apela la specialişti”.

Citiţi şi:

Soţul sopranei care s-a sinucis, către directorul Operei: De ce nu aţi mai invitat-o să cânte?

Dan Antonescu: „Soprana era hotărâtă să se sinucidă”