Şcoală nouă, la standarde europene, la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala generală nr.2 din Râşnov funcţionează în prezent în trei corpuri de clădire (dintre care unul este închiriat), cu un total de 21 săli de clasă şi nu are niciun laborator.

În acest context, primarul Adrian Veștea a decis construirea a două noi corpuri de clădire, alipite celui existent.

„Încă de la începutul mandaului meu am acordat o atenție deosebită pentru școli, care au fost o prioritate pentru mine. A fost o provocare să avem condiții foarte bune, într-un timp cât mai scurt, atât în gradinițe, cât și la școli și la liceu, unde s-au investit sume mari de bani, care nu s-au dat la un loc în ultimii 30 de ani. În ceea ce privește clădirea nouă, aceasta este o investiție extrem de ambițioasă, de două milioane de euro, care va fi cosntruită cu fonduri europene. Am lucrat la acest proiect timp de patru ani, iar până la sfârșitul anului sperăm să-i mutăm pe micuți în clase noi, cu mobilier nou, cu loboratoare moderne", a delcarat primarul Veștea pentru newsbv.ro.

Corpul nou va cuprinde 12 săli de clasă (șase sali la parter și șase la etajul I), patru laboratoare - fizică, chimie, biologie și I.T. (la mansardă), unde va fi și sala de consiliu. Cancelaria va fi la parter, mai scrie newsbv.ro.