S-a dat startul curăţeniei de primăvară. Străzile Bucureştiului vor fi măturate şi spălate, iar băncile şi gardurile deteriorate vor fi înlocuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început curăţenia de primăvară în Bucureşti FOTO PS6

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat astazi un comandament pentru curăţenia de primăvară la care au participat reprezentanţii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, precum şi direcţiile din cadrul primăriei implicate în „Programul de măsuri şi acţiuni pentru gospodărirea şi înfrumuseţarea Municipiului Bucureşti“.

Astfel, Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de salubrizare să refacă şi să înlocuiească coşurilor de gunoi şi containerele deteriorate. De asemenea, în următoarele zile operatorii vor mătura şi vor spăla străzile, salubrizând gardurile despărţitoare de pe sensurile de circulaţie şi din staţii R.A.T.B.

De asemenea, reprezentanţii ALPAB vor reface şi vor amenaja spaţiilor verzi din parcuri, vor toaletarea copacii şi vor monta coşuri pentru deşeuri pe aleile parcurilor, grădinilor, ştrandurilor. Totodată,  mobilierul urban degradat va fi refăcut şi modernizat.

„În acest sens, Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei a avizat ca în perioada februarie - aprilie 2015 administratorii spaţiilor verzi din toate sectoarele Capitalei să execute lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, toaletarea arborilor şi arbuştilor, tunderea gardului viu, precum şi aplicarea de tratamente fitosanitare. Lucrările de întreţinere sunt aplicabile materialului dendrologic situat în parcuri, scuaruri, plantaţii de aliniament, spaţiile verzi aferente ansamblurilor de locuinţe, parcări, locuri de joacă, în incinta unităţilor spitaliceşti, de învăţământ“, susţin reprezentanţii municipalităţii.

Tratamente împotriva şobolanilor

În ceea ce priveşte tratamentele pentru combaterea şobolanilor, acestea au început de pe 11 martie, la asociaţii de locatari, proprietari şi case individuale, iar primarul general a solicitat intensificarea acestor tratamente şi eliminarea de urgenţă a depozitelor necontrolate de deşeuri, care favorizeaza apariţia şobolanilor.

De asemenea, găurile apărute în asfalt vor fi astupe, iar indicatoarele deteriorate vor fi înlocuite. Reprezentanţii ApaNova vor curăţa 2.575 de guri de scurgere şi 16.149 de metri liniari de reţea de canalizare. Se vor remedia şi defecţiunile apărute la gulerele capacelor de cămin în 182 de zone, înlocuindu-se alte 204 de capace de cămin.