Proces regal între Prinţul Paul şi Regele Mihai. Principele insistă să facă parte din familia regală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul în care prinţul Paul cere să fie recunoscut în România ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea , ca urmare a hotărârii intanţei de la Lisabona, din 1955, şi recunoscută de instanţele din Franţa şi Marea Britanie, s-ar putea termina azi cu o decizie din partea judecătorilor.

Ultimul process dintre cei doi a avut loc pe 8 noiembrie 2011, însă acesta a fost amânat pentru data de azi, pe motivul că judecătorii nu au avut confirmarea că una dintre moştenitoare, domiciliată în Marea Britanie, ar şti că este citată în proces. 

Casa Regală a României nu vrea să-l recunoască ca membru cu drepturi depline şi moştenitor pe prinţul Paul, din cauză că acesta ar proveni dintr-o căsătorie nerecunoscută de Casa Regală, şi anume cea dintre Regele Carol al II lea şi Zizi Lambrino.

Prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, principele spune că vrea să aibă parte de o judecată curată. „Sper să fie justiţia curată şi să am parte de un proces correct. Oricum nu mi se pare normal că abia acum am ajuns la Curtea Supremă, după ce am câştigat de trei ori la Curtea de Apel“, a spus pinţul Paul.

Regele Mihai încă nu a ajuns la Curtea Supremă, însă există şansa ca el să nu apară, în condiţiile în care pe  8 noiembrie 2011, la tribunal s-au prezentat reprezentanţii Casei Regale.