Primul recensământ al maidanezilor din Capitală: peste 64.000 de câini pe străzile Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii de pe lângă blocuri sunt hrăniţi de locuitori din zonă. FOTO Mediafax

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), din subordinea Primăriei Capitalei, a făcut, în septembrie anul trecut, un prim recensământ al câinilor maidanezi, conform standardului World Society for the Protection of Animals (WSPA). Rezultatul: 64.704 de câini se află pe străzile Capitalei, potrivit unui document obţinut de Hotnews.

Numărul înaintat de reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti are o marja de eroare de +/- 10%.  Potrivit âinilor fără stăpân de pe străzile Capitlei la 40.000.

Potrivit Primăriei Capitalei, în 2012, ASPA a prins circa 3.500 de maidanezi. Dintre aceştia, circa 2000 s-au întors în stradă, 1.400 au fost adoptaţi, iar 46 au fost eutanasiaţi.

Potrivit municipalităţii, două dintre cele mai mari fundaţii care militeaza pentru protecţia animalelor - Vier Pfoten şi Cuţu-Cuţu - nu au adoptat niciun câine în cursul anului trecut.

ASPA deţine în acest moment doar două adăposturi: unul pe bulevardul Theodor Pallady şi altul la Mihăileşti, cu o capacitate totală de 350 de animale.

Plenul Senatului a adoptat pe 12 martie un proiect legislativ care prevede eutanasierea câinilor declaraţi bolnavi incurabil de către medicul veterinar.