Primăria Capitalei a început modernizarea liniei de tramvai pe bulevardul Vasile Milea în zona Apaca din Sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Odată cu începerea lucrărilor de modernizare, mai multe linii de tramvai care circulă pe Bd. Vasile Milea din Capitală vor fi modificate Foto captura google street view

Primăria Capitalei demarează marţi lucrările de modernizare pentru un tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe B-dul. Vasile Milea, pe care circulau tramvaiele 1 şi 10, pentru care a fost modificat traseul.

„Primăria Municipiului Bucureşti a predat astăzi, 25 mai 2021, amplasamentul către S.C. URBAN PROFILE GRELE S.R.L., câştigătorul procedurii de achiziţie publică,  pentru demararea lucrărilor la proiectul ”Modernizare linie de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecţia cu B-dul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020” se arată într-un comunicat emis de PMB.

Proiectul vizează modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe Bd. Vasile Milea, pe care circulă tramvaiele 1 şi 10, pe tronsonul cuprins între Bd. Timişoara şi accesul în benzinăria OMV dinspre Pasajul suprateran Basarab. Valoarea totală a lucrărilor este de 28.056.510,21 lei.

După predarea amplasamentului, Primăria Municipiului Bucureşti urmează să emită ordinul de începere a lucrărilor. 

În cadrul proiectului, se vor executa următoarele lucrări:

  • refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare 
  • Înlocuire traverse, şine, prinderi, amortizoare de zgomote şi vibraţii,
  • înlocuirea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact, 
  • înlocuirea firelor de la reţeaua de contact, inclusiv elementele de susţinere,
  • refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor şi normelor în vigoare,
  • lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, 
  • lucrări la iluminatul public. 

„Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de CO2 generate de transportul rutier motorizat cu 613 tone/an, îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor de parcurs, precum şi a accesibilităţii”, menţionează sursa citată. 

Reamintim că odată începând de astăzi, 25 mai, mai multe linii de tramvai care circulă pe Bd. Vasile Milea din Capitală vor fi modificate 

Modificările de traseu

Potrivit anunţului STB, linia 1 va funcţiona între terminalele „Romprim” şi „Banu Manta”, în ambele sensuri, pe următorul traseu: Şos. Olteniţei, Calea Văcăreşti, Şos. Mihai Bravu, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta.

Linia 10 va funcţiona între terminalele „Romprim” şi „Şura Mare”, pe traseul: Şos. Olteniţei, Str. Şura Mare, cu întoarcere pe Şos. Giurgiului, Şos. Olteniţei.

Linia 19 va funcţiona pe traseul actual între „Complex Comercial Titan” şi „Piaţa Eroii Revoluţiei”, apoi pe un traseu prelungit în ambele sensuri, pe Şos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zeţarilor, până la capătul de linie „Zeţarilor”.

Liniile 11 şi 35 vor fi suspendate, iar preluarea fluxurilor de călători de pe tronsonul respectiv va fi asigurată de autobuzele liniei navetă 610.

Proiectul privind reabilitarea liniei de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea, pe o lungime de 1,1 kilometri cale dublă, a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în vara lui 2018.

Bucata de puţin peste un kilometru de cale dubla de tramvai este singura nemodernizată de pe traseul liniilor circulare de tramvai 1 şi 10.

Lucrările de modernizare vor dura 12 luni.