Nicuşor Dan îi solicită Gabrielei Firea să facă publice listele celor care beneficiază de locuinţe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Nicuşor Dan îi solicită primarului general, Gabriela Firea, să publice listele cu persoanele care beneficiază în prezent de locuinţe sociale acordate de Municipalitate. Deputatul mai susţine că va participa la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de vineri, unde se va discuta achiziţionarea a peste 500 de locuinţe sociale.

„Această hotărâre poate fi apreciată ca o iniţiativă bună, în contextul în care ne confruntăm cu plecări masive ale medicilor şi asistentelor din ţară. Casele nu vor rezolva însă fenomenul migraţiei medicilor şi asistentelor, veţi constata şi dumneavoastră acest lucru, pentru că medicii reclamă în primul rând condiţiile din spitale, lipsa materialelor sanitare şi nu prea vorbesc despre propriile spaţii locative atunci când îşi arată public nemulţumirea şi decid să părăsească ţara sau sistemul sanitar de stat”, arată deputatul independent, într-o scrisoare deschisă adresată edilului general. 

„Doamnă primar general, înainte de a supune votului această hotărâre, vă solicit să faceţi publice listele cu persoanele care locuiesc în prezent în locuinţele sociale ale Primăriei, suprafaţa închiriată de fiecare, de când locuiesc acolo, ce chirie plătesc, precum şi ultima dată când s-a verificat dacă îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de aceste locuinţe", a continuat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan susţine că bucureştenii au dreptul să fie informaţi despre modul în care Primăria Generală cheltuie banul public. Acesta a afirmat că va veni personal la şedinţa CGMB de vineri pentru a cere aceste liste.

"Înainte de a aloca o sumă importantă din banii bucureştenilor este bine ca, în numele transparenţei promise de dvs la preluarea mandatului, să ştim pentru cine subvenţionează locuitorii Capitalei chiriile. Poate sunt surprize, poate sunt oameni care nu au nevoie de acest ajutor din partea Primăriei, aşa cum au fost cazuri prezentate în trecut de presă, şi atunci ar fi firesc ca aceste locuinţe să fie oferite medicilor şi asistentelor care au nevoie de ele. E important ca Primăria Generală să fie transparentă şi să ofere toate informaţiile, mai ales atunci când vine vorba de modul în care sunt cheltuiţi banii bucureştenilor. Cetăţenii au nevoie de parcări, de străzi mai bune, de un transport comun civilizat şi de aceea orice ban economisit şi cheltuit cu folos, în beneficiul bucureştenilor, este foarte important", a subliniat Nicuşor Dan.

„Prin urmare, doamnă Primar General, vă solicit să daţi un exemplu de transparenţă şi să faceţi publice listele menţionate mai sus. Sunt convins că bucureştenii vor aprecia acest lucru, mai ales că oamenii sunt interesaţi cum sunt cheltuiţi banii lor. În încheiere, vă precizez că voi veni personal la şedinţa CGMB de vineri, 4 martie, pentru a cere aceste liste, deoarece bucureştenii au dreptul să fie informaţi despre modul în care Primăria Generală cheltuie banul public”, a conchis deputatul.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de vineri au fost incluse două proiecte de hotărâre care prevăd achiziţionarea a 509 locuinţe sociale, dar şi a unui teren de 60 de mii de mp, în sectorul 3 al Capitalei, la marginea Bucureştiului, pentru construirea de locuinţe sociale.