Mii de persoane sună la Ambulanţa Bucureşti pentru testarea COVID. Oamenii aşteaptă şi trei zile pentru ca un echipaj să ajungă la ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, sunt peste 70 de echipaje care trebuie să ajungă la toate adresele de unde vin solicitări. Numai pentru testare sunt 40 - 45 de echipaje care merg la domiciliu.

Mii de oameni sună la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov pentru a solicita testarea Covid-19, în acest moment fiind peste 2.000 de cereri încă în aşteptare. Din cauza personalului insuficient, oamenii sunt nevoiţi să aştepte şi 72 de ore pentru ca un echipaj să ajungă la ei. Comparativ cu luna august, numărul cererior la Ambulanţă, în general, a crescut în septembrie cu 93%.

Medicii trebuie să ajungă la 2.000 de adrese, o misiune extrem de dificilă, din cauza personalului insuficient. Chiar dacă în această perioadă au fost sistate concendiile de odihnă, tot nu există numărul necesar de angajaţi pentru a face faţă valului de cereri.

Oamenii aşteaptă chiar şi 72 de ore până când la adresă să ajungă un echipaje de ambulanţă, perioadă în care sunt sfătuiţi să stea în casă, mai ales dacă au simptome specifice infectării cu Covid, potrivit Digi24. 

Conducerea instituţiei a cerut pentru luna octombrie să fie detaşaţi 70 de medici rezidenţi, pentru a putea face faţă situaţiei.

În prezent, sunt peste 70 de echipaje care trebuie să ajungă la toate adresele de unde vin solicitări. Numai pentru testare sunt 40 - 45 de echipaje care merg la domiciliu.

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”