FOTO VIDEO Târg educaţional pentru viitorii boboci, în sectorul 3 al Capitalei. 15 licee îşi prezintă ofertele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inghesuiala la Targul Educational FOTO Razvan Baltaretu

Târgul de Ofertă Educaţională din sectorul 3 al Capitalei a fost inaugurat luni, la Casa Artelor. La târgul deschis până pe 5 aprilie participă 15 licee bucureştene încercând să-i ademenească pe elevii care termină anul acesta şcoala generală.

În a doua zi a târgului, câteva zeci de elevi au consultat ofertele liceelor din sector. Dacă la unele standuri era înghesuială, la altele nu s-au înghesuit prea mulţi candidaţi. Elevii care termină în această vară clasa a VIII-a au venit să afle ce materii vor studia, ce limbi străine, ce profesori renumiţi vor avea, fie ei „de gaşcă”, sau severi. De asemenea, şcolarii pot sta de vorbă şi cu colegii lor mai mari. .

Liceele au încercat să-i atragă pe copii cu pliante viu colorate şi cu premiile şi distincţiile obţinute de-a lungul timpului.

Colegiul Naţional „Matei Basarab” pare că şi-a convins mulţi viitori discipoli. E aglomerat în faţa standului, copiii sunt care de care mai interesaţi, studiază pliantele şi pun întrebări.

Ioana este un elev eminent, aşa o descrie profesoara ei de Chimie. Este clasa a X-a şi a venit să-şi suţină liceul. „Eu sunt la Colegiul Naţional Matei Basarab. Aici am vrut de la bun început. Cred că este cel mai bun liceu din sector şi nu numai. Cel mai important la noi la liceu este că ştim să ne distrăm şi  să învăţăm ceva din asta. Avem multe acţiuni interactive în afara liceului şi e frumos, merită. Avem Ziua liceului, pe 16 noiembrie şi în fiecare an facem un spectacol. Avem acţiunea „teatru pentru suflet”, „turneul mateiştilor”, schimburi de experienţă cu alte licee, turneul gaming FIFA, atractiv pentru băieţi, în general. Promovăm sportul, aşa că avem multe astfel de campionate: de fotbal, baschet, volei, tenis de masă. Eu zic că merită!”, a spus Ioana.

În faţa standului  Liceului Tehnic „Anghel Saligny” nu e nimeni încă. Un singur băiat, proaspăt boboc la liceul cu pricina, încearcă să atragă cât mai mulţi elevi. Băiatul explică de ce un absolvent de şcoală generală ar trebui să aleagă Liceul Anghel Saligny: „Pentru că avem multe posibilăţi. Avem şi multe laboratoare, de fizică, de informatică, ateliere de practică, sală de festivităţi prospăt renovată. Avem rezultate şi performanţe cu care ne mândrim. Uite!” şi arată, încrezător, toate diplomele şi cupele care stau mărturie victoriilor.

Dacă la majoritatea standurilor stă un singur om, la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” cinci persoane sunt hotărâte să promoveze şcoala: trei profesori şi doi elevi. Cei din urmă sunt încântaţi că se află acolo. Sunt încântaţi, de fapt, de ce vor primi după ce se incheie săptămâna. „Păi doar nu am venit aici degeaba. O să luam un 10 la chimie, engleză, poate şi română. La mate, sigur nu. Acolo e mai naşpa. Oricum, am venit să promovăm liceul, deci să vină toţi la noi la liceu, e cel mai bun!”

Elevii din sectorul 3 care termină clasa a VIII-a anul acesta pot consulta, până pr 5 aprilie, ofertele celor 15 licee participante la târg: