Dezvoltatorii turnului Cathedral Plaza, urmăriți penal. În dosar apar și reprezentanți ai ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a început urmărirea penală în cazul Cathedral Plaza, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Romană – Catolice București (ARCB).

Urmărirea penală se face împotriva companiei dezvoltatoare, Millenium Buildind Development (MBD) și a reprezentantului acesteia, Sasu Eremie Ovidiu Ioan. De asemenea, sub urmărire penală se află și grupul britanic care controlează MBD, Willbrock Construct, dar și reprezentantul acestuia, Moise Dragoș. Mai mult, în dosar mai apare și numele Bog’Art, constructorul clădirii, care se află, de asemenea sub urmărire penală. La fel și Greu Sorin, în calitate de reprezentant al acestei firme.

Sorin Oprescu, obligat să demoleze controversatul turn Cathedral Plaza de către Tribunalul Dâmbovița

Autorizația de construire, anulată în 2010

„Perioada analizată privește lucrările din 10-21 noiembrie 2010 la construcția Cathedral Plaza, adică cele efectuate iresponsabil, după anularea autorizației emise nelegal de Primarul Sectorului 1‟, scrie în comunicat. Toți sunt acuzați de efectuarea de lucrări de construire la turnul de birouri Cathedral Plaza fără autorizație, aceasta fiind anulată irevocabil de către Curtea de Apel Suceava, prin decizia nr. 1989/2010.

CLICK pe imagini pentru a vedea mai multe fotografii cu controversata clădire!

„Reacția promptă a Parchetului vine să confirme interesul public pentru apărarea valorilor sociale care privesc conservarea, punerea în valoare și protejarea monumentelor istorice, precum și a celor care privesc protejarea publică, față de construirea fără autorizație valabilă‟, se mai precizează în comunicat.

Nedemolabilii: coloşi ilegali greu de pus la pământ

„Sperăm într-un demers legal, coerent și într-un termen rezonabil, care să fie un exemplu pentru alte încercări de încălcare a legii construcțiilor, astfel încât să se realizeze funcția educativă a sancțiunii penale", a declarat preot Gabriel Popa, secretar al ARCB.

SONDAJ: Majoritatea bucureştenilor nu vor demolarea Cathedral Plaza

Cercetare penală și în cazul ISU București

„Reamintim că D.N.A. continuă cercetarea penală a reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Municipiului București (I.S.U. București), care au participat la întocmirea unui fals proces-verbal de recepție la așa zisa finalizare a lucrărilor amintitei construcții, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sunt depuse alte câteva plângeri penale ale Arhiepiscopiei, având drept obiect cercetarea numeroaselor infracțiuni, comise în cazul Cathedral Plaza‟, mai scrie în comunicat.

MBD: Arhiepiscopia pune presiune pe justiție

Contactați de reporterii „Adevărul‟, reprezentanții MBD au spus că lucrările la Cathedral Plaza s-au desfăşurat cu respectarea legii și că ARCB încearcă să pună presiune pe justiţie

“Nu este niciun element de noutate în informaţia pe care ARCB o lansează astăzi.  ARCB creează presiune asupra autorităţilor şi instanţelor, prin intermediul media, în momente-cheie, înaintea unor decizii importante ale justiţiei. O informaţie similară a fost prezentată şi în urmă cu câteva săptămâni, deloc întâmplător, cu o zi înainte ca o instanţă din Bucureşti să respingă solicitarea de demolare a clădirii, formulată de ARCB. Dezvoltatorul a respectat legea pe toată durata lucrărilor de construcţie a Cathedral Plaza, iar reprezentanţii companiei colaborează cu autorităţile pentru clarificarea acestei situaţii”, a declarat Robert Roşu, avocat asociat la Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti