Cele mai ieftine fructe şi legume din pieţele bucureştene. Vezi aici unde le poţi cumpăra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un raid făcut în cele mai mari pieţe de sector a arătat că preţurile cele mai mici la produsele de sezon sunt în Rahova şi Crângaşi

Gospodinele care ştiu să facă diferenţa între legumele şi fructele cumpărate din supermarketuri şi cele de la producători, le prefer pe cele piaţă. Acestea din urmă sunt mai proaspete şi provin de la ţărani. În unele pieţe chiar, cum este Obor originea produsului poate fi chiar controlată, pe taraba fiecărui producător agricol fiind afişate numele, produsele vândute, certificatul şi localitatea de provenienţă.

În Piaţa Obor ,cea mai mare din sectorul 2, un producător plăteşte 30 de lei cu TVA pe zi pe tarabă, iar o societate comercială 42 de lei. Din aproape 460 de tarabe, 437 sunt ocupate de producători autohtoni. Preţurile practicate pleacă de la la 3 lei pe kilogram şi ajung la 4,5. Castraveţii costă 1,5 lei, vinetele între 5 şi 6 lei, iar cartofii 1 leu. Cireşele nu depăşesc 8 lei, căpşunele costă între 5 şi 10 lei, iar caisele între 5 şi 7 lei.

Însă fructele şi legumele cele mai ieftine sunt în Piaţa Rahova, din sectorul 5. Aici, preţurile la roşii încep de la 2,5 lei pe kilogram şi nu depăşesc 4,5 lei. O explicaţie pentru aceste preţuri foarte reduse poate fi şi preţul de închiriere al unei tarabe. Aici, un producător, plăteşte doar 450 lei pe lună pentru o tarabă iar un intermediar plăteşte 500 de lei. Cartofii, şi castraveţii se vând cu 1 leu kilogramul, iar verdeţurile costă 0,5 lei legătura. Bananele, merele şi vinetele costă doar 3 lei kilogramul, iar preţul căpşunilor şi al cireşelor variează între 5 şi 7 lei. Tot aici am găsit şi cel mai ieftin ou din Bucureşti, doar 0,47 lei bucata.

Kilogramul de căpşuni în Piaţa Crângaşi, din sectorul 6, costă 4 lei

În Piaţa Sudului din sectorul 4, cartofii se vând cu 1,5 lei, roşiile au preţuri între 4 şi 5.5 lei, iar preţul verzei şi al castraveţilor variază între 1,5 lei şi 2,5 lei. Căpşunile costă între 6 şi 8 lei, cireşele între 7 şi 10 lei, în funcţie de mărime.

În Piaţa Crângaşi din sectorul 6 am găsit cele mai ieftine căpşune. Preţul acestora începe de la 4 lei şi nu depăşeşte 7 lei pentru un kilogram. Ceapa verde şi verdeţurile se vând cu 0,5 lei legătura, roşiile costă între 4 şi 6 lei, iar cartofii între 1,2 - 2 lei kilogramul. Pentru un kilogram de castraveţi plătim între 1,5 şi 2 lei, la fel şi pentru varză.

Preţurile din Piaţa Matache, principala piaţă din sectorul 1, sunt comparabile cele din Obor, asta în condiţiile în care este una dintre pieţele centrale. Diferenţele de preţ sunt de 1 şi până la 3 lei în plus în Matache, în funcţie de produs.
În Piaţa Titan, cea mai mare din sectorul 3, fructele şi legumele par a fi cele mai scumpe din oraş. Astfel, castraveţii costă 2.5 lei, roşiile 7 lei, căpşunile 7 lei, iar cireşele pot ajunge şi la 10 lei, în funcţie de comerciant.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Mai multe pentru tine:
Top 15 coșuri cadou de sărbători în 2025-2026: cele mai bune recomandări, reduceri și idei premium de neratat
Seturi cadou pentru femei care transformă sărbătorile în experiențe de răsfăț și lux – oferte eMAG de neratat, pentru orice buget
Cadoul ideal pentru bărbați: cele mai bune ceasuri de Crăciun la prețuri Chillmas Deals cu reduceri de până la 92%
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Angela Similea, prea „îmbătrânită”, la 79 de ani? Stilistul Florin Burescu le dă peste nas cârcotașilor: „O adevărată doamnă, fără operații estetice”. Dieta artistei „Epocii de Aur”
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Theo Rose, invitată de soacră la un restaurant cu stele Michelin din Paris. Combinația alimentară modestă care a impresionat-o: „Ca la mama lui”
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Cerceii candelabru cu care a apărut Prințesa Catherine sunt spectaculoși. Ce poveste emoționantă se ascunde în spatele lor
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate