Cea mai bună reţetă pentru o pizza de casă delicioasă. De ce nu este bine ca aluatul să fie întins cu făcăleţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O pizza stârneşte întotdeauna pofta privitorului FOTO Arhiva

O mulţime de oameni aleg să-şi facă în casă pizza, însă puţini sunt cei care ştiu care sunt paşii recomandaţi de bucătari. „Adevărul“ vă prezintă astăzi reţeta celei mai bună pizza de casă.

În primul rând, spun bucătarii, trebuie să alegeţi o făină de calitate superioară pe care, înainte de orice trebuie să o cerneţi. Imediat după acest prim pas trebuie să luaţi drojdie pe care s-o frecaţi cu zahăr şi după câteva minute să amestecaţi făina cu drojdia. Aluatul se lasă „la crescut“ în jur de 30 de minute, după care se frământă cu puţin ulei.

Abia după cea de-a doua frământare, cea în care se adaugă şi uleiul, trebuie ca noul aluat să fie lăsat la crescut în jur de o oră, o oră şi jumătate.

Sos de roşii

După ce aluatul a stat la dospit, trebuie să îl întindeţi. „Se face o bilă, se întinde cu mâna pentru că se simte mult mai bine aşa dacă e mai subţire într-o parte şi mai gros în alta. Se porţionează pe măsura tăvii şi se unge cu sos de roşii“, explică bucătarul unui restaurant celebru din Capitală.

De asemenea, mai precizează acesta, cei care vor să pună brânză sau caşcaval pe blat trebuie s-o facă înainte să adauge alte ingredinte, nu la sfârşit aşa cum sunt unii obişnuiţi să facă. În ceea ce priveşte ingredintele pe care le puneţi pe blatul de pizza aceastea depind de gusturile pe care le aveţi.

Ingredinte pe care puteţi să le folosiţi

Înainte de a băga blatul la cuptor trebuie să adăugaţi bucăţi mici din ingredinetele pe care le preferaţi. Vă puteţi face o pizza tradiţională românească cu felii de salam, cârnaţi, ardei gras, roşii sau măsline sau puteţi alege doar legume. Desigur, paleta de ingredinete este foarte variată, fiecare alegând în funcţie de gusturile pe care le are. „Este foarte important ca în momentul în care băgaţi pizza la cuptor acesta să fie încins bine. Nu trebuie ca aluatul să stea în cuptor mai mult de 15 - 20 de minute“, încheia bucătarul.

Mai multe pentru tine:
Cele mai frumoase imagini de la parada de 1 Decembrie din București. Nicușor Dan, baie de mulțime la finalul ceremoniilor
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Ghidul complet al iernii pe pârtie: cele mai bune haine și accesorii pentru întreaga familie ca să vă bucurați de schi și săniuș fără griji
Chiar nimic nu-i iese bine? Meghan Markle primește titlul de „Salmonella Sussex”, după gafa de Ziua Recunoștinței
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Care au fost ultimele cuvinte ale celebrului criminal în serie, Ion Râmaru. „Vampirul din Bucureşti” i-a uimit pe cei care l-au executat
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Echipament de schi fără greșeli: clăpari, cască, schiuri, bețe, snowboard și ochelari - ghidul complet pentru începători și familii. Ce să cumperi online
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate