Cârnaţi de casă delicioşi, în doar câteva minute. Secretele unei reţete simple, ieftine şi foarte gustoase - cum se usucă corect cârnaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, masa de Crăciun este îmbelşugată şi o mulţime de gospodine aleg să prepare cârnaţi. „Adevărul“ vă prezintă astăzi o reţetă simplă pentru nişte cârnaţi de casă delicoşi.

În timp ce unii aleg să cumpere pentru masa de Crăciun cârnaţi gata preparaţi, alţii preferă să îi pregătească acasă şi să îi facă după gusturile pe care le au. Bucătarii recomandă cimbrul şi spun că nu există cârnaţi gustoşi fără acest ingredient minune, desigur, altături de usturoi. 

În primul rând, trebuie să cumpăraţi carne, de preferat întreagă, pe care să o tocaţi în casă şi să ştiţi foarte clar cât este de proaspătă. Apoi, mai aveţi nevoie de maţe, cimbru, usturoi, boia, sare, piper şi supă de oase.

„Carnea se toacă cu grijă, dar trebuie să fiţi atenţi în momentul în care o alegeţi. Trebuie ca această carne pentru cârnaţi să fie grasă, este neapărat necesar dacă vă doriţi nişte cârnaţi delicioşi“, explică bucătarul unui celebru restaurant din Capitală.

Desigur, trebuie păstrată o proporţie cam 50% carne, 50% grăsime. 

Uscarea cârnaţilor

Imediat după ce aţi tocat carnea, aceasta se amestecă cu usturoi mărunţit, boia, sare, piper şi cimbru pentru a fi aromată şi gustoasă. Peste acest amestec se tornă supă de oase, în funcţie de cantitatea de carne pe care o aveţi pentru a umple maţele. Se recomandă să nu turnaţi foarte mult ca nu cumva carnea să devină apoasă, ci să obţineţi un conţinut dens.

Următorul pas important este curăţarea maţelor, care se face uşor cu ajutorul unui cuţit. Imediat după ce le-aţi curăt, suflaţi prin ele, astfel încât să vedeţi dacă sunt rupte şi să le pregătiţi pentru a fi umplute cu carne. Puneţi pâlnia la capătul unui maţ şi la celălalt capăt faceţi un nod mic. Umpleţi maţul şi, din când în când, verificaţi unde sunt umflături, după care în acele zone înţepaţi maţul uşor cu un ac subţire. După prepararea cârnaţilor este indicat să îi lăsaţi la uscat câteva zile pentru a fi delicioşi. 

Mai multe pentru tine:
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
O nouă apariție de weekend a Prințesei Kate. Viitoarea regină a avut un mesaj de suflet: ”Ne lepădăm de ce nu ne mai e de folos”
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €