Bucureşti: Reţinut pentru că vindea vaccin antigripal fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3, au reţinut, ieri, o persoană care  postase pe internet un anunţ referitor la comercializarea vaccinului gripal AH1N1, o fiolă având preţul de 190 lei.

O echipă formată din lucrători ai Serviciului Investigţii Criminale - Sector 3 s-a deplasat pe Bd. Corneliu Coposu, sector 3, pentru a se întâlni cu ofertantul. În jurul orei 18:00 au observat un autoturism marca Jaguar din care a coborât un individ şi după ce a purtat o discuţie cu o persoana, i-a vîndut trei fiole, afirmând că acestea conţin ser contra virusului pandemic. În acel moment, poliţiştii l-au imobilizat si l-au identificat în persoana lui Nicolae S., de 29 ani, din judetul Mehedinţi.

După ce l-au percheziţonat, poliţiştii au descoperit asupra sa şase fiole, ce conţin o substanţă incoloră, etichetate „CANTGRIP, suspensie injectabilă, Tulpină similară cu A-California-7-2009 (H1N1) (X-179A)...15 µg HA)”.

Suspectul este cercetat în stare de libertate, fiind acuzat de punerea în circulaţie de medicamente fără respectarea prevederilor Legii nr.95 din 14 aprilie 2006.