Zeci de câini morţi, descoperiţi la un adăpost ilegal din judeţul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii au fost înfometaţi până la moarte    Sursa foto: Asociaţia Milioane de Prieteni Braşov

Aproape 20 de cadavre de câini au fost descoperite într-un adăpost ilegal din localitatea Prejmer, judeţul Braşov. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Nu mai puţin de 17 câini, dintre care unii abia mai respirau, iar majoritatea erau deja morţi, au fost descoperiţi la un adăpost ilegal din judeţul Braşov, localitatea Prejmer. Mai mulţi voluntari au ajuns la faţa locului, dar şi poliţişti şi inspectori sanitar-veterinari. Oamenii legii au început cercetările în acest caz.

Potrivit voluntarilor, stâpânii animalelor nu au mai primit nicio veste de la cel care ar fi trebuit să aibă grijă de animalele lor. Acesta primea bani lunar de la proprietarii animalelor, pentru a ava grijă de ele, în timp ce proprietarii erau plecaţi în străinătate. Pentru că nu au mai primit nicio veste de la individ, câţiva dintre proprietarii câinilor au trimis acolo voluntarii să vadă ce se întâmplă.

„În data de 17 ianuarie, în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Prejmer au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-un imobil situat în comuna Prejmer, au fost găsite mai multe cadavre de câini. În temeiul sesizării, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la locul indicat, fiind efectuată cercetarea la faţa locului. Din primele cercetări s-a constatat faptul că în mai multe încăperi şi boxe au fost găsite un număr de 17 cadavre canine. În cauză s-a procedat la sigilarea imobilului, urmând ca, în cursul zilei de vineri, specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Braşov să efectueze o cercetare amănunţită pentru prelevarea de probe'', se arată într-un comunicat de presă al IPJ Braşov.

Pe site-ul Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov a fost publicată o informare în care arată că numărul cadavrelor ar putea fi mult mai mare. După cum arătau, animalele au fost înfometate până la moarte, în ciuda faptului că depozitul era plin de mâncare, se arată pe site-ul asociaţiei.

De asemenea, se mai arată că trei căţei aflaţi în stare gravă primesc acum îngrijiri la un alt adăpost.