Vama Braşov a aplicat amenzi de peste 60.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţiunile au fost aplicate în decursul lunii mai, în urma verificărilor efectuate de Direcţia Regionale pentru Accize si Operaţiuni Vamale Braşov şi ale direcţiilor subordonate din Covasna , Harghita, Alba , Sibiu, Mureş, Odorheiu Secuiesc, Aeroport Sibiu şi Aeroport Târgu Mureş.

Potrivit reprezentanţilor Direcţia Regionale pentru Accize si Operaţiuni Vamale (D.R.A.O.V) Braşov, controalele au avut loc în perioada 1-31 mai.  

„Au fost încheiate 47 procese verbale de control ulterior ,  în urma  cărora s-a constatat suma  de  649.684   lei, reprezentând drepturi vamale suplimentare şi accesoriile aferente, care urmează a fi recuperată la bugetul statului", se precizează într-un comunicat de presă remis azi de D.R.A.O.V Braşov.

Totodată, inspectorii vamali au aplicat amenzi în valoare de 67.300 de lei, după ce au constatat încălcări ale legislaţiei vamale şi ale celei privind produsele accizabile.

„Tot în luna mai 2011, au fost confiscate de la persoane fizice bunuri în valoare totală de 159.638  lei, iar de la persoane juridice bunuri în valoare totală de 16.612 lei. Bunurile  fie nu au fost declarate autorităţii vamale în scopul sustragerii de la vămuire,fie au făcut obiectul unor încălcări ale legislaţiei privind  produsele accizabile", se mai arată în comunicatul de presă al instituţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: