S-au prelungit înscrierile la Universitatea Transilvania. Tinerii nu mai vor să devină ingineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi miercuri absolvenţii de liceu se pot înscrie între orele 9.00-15.00. Exceptând, programul de studiu medicină de la Facultatea de Medicină, programele de la Facultatea de Muzică şi programul de Educaţie Fizică şi Sportivă şi Sport şi Performanţă Motrică de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, scrie brasovultau.ro.

Dacă la Facultatea de Ştiinţe Economice s-au înscris 1011 candidaţi pe 530 de locuri există şi facultăţi unde numărul celor înscrişi este mai mic decât numărul de locuri. De exemplu, la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor s-au înscris 68 de candidaţi pe 200 de locuri sau la Ingineria Lemnului unde s-au înscris 38 de candidaţi pe 100 de locuri.

În total sunt aproape 5.000 de locuri la Universitatea Transilvania. Cele mai scumpe studii au rămas cele de la Facultatea de Muzică unde taxa pe an este de 5.000 de lei pentru licenţă.

Urmează Facultatea de Medicină cu 4.500 de lei pe an şi studiile de Master de la Facultatea de Design de Produs şi Mediu - 4.000 de lei, la fel ca studiile de Master de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor.


Cele mai ieftine studii sînt cele de la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, care costă 1.400 de lei. 2.000 de lei pe an vor plăti studenţii admişi pe locurile cu taxă la Facultatea de Matematică şi Informatică, la Muzică - Pedagogie Muzicală, la studii de licenţă Design şi produs de mediu, Construcţii, Silvicultură.

Şi taxele de înscriere la concursul de admitere au rămas neschimbate, între 70 şi 150 de lei.

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon