Festival Internaţional de Folclor, în weekend la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural „Reduta” organizează în perioada 3 – 5 iulie 2015, cea de a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”, singurul eveniment de amploare din Braşov, care promovează cultura tradiţională autohtonă şi străină.

Festivalul se va desfăşura în acest an, pe parcursul a trei zile în Făgăraş, Predeal şi Braşov, ansamblurile participante fiind: Ansamblul folcloric „Ivo Lola Ribar” din Serbia, Ansamblul folcloric „Šamac” din Bosnia şi Herţegovina, Ansamblul folcloric „Kanareyka” din Ucraina, Grupul de dansuri „Berény” din Ungaria, Ansamblul folcloric „Kryoneri” din Grecia şi Ansamblul folcloric „Poieniţa a Centrului Cultural „Reduta” Braşov, România. Cei peste 100 de participanţi îşi vor prezenta costumele populare şi dansurile specifice ţării lor de origine în cele trei locaţii ale evenimentului.

Programul evenimentului

VINERI, 3 IULIE – FĂGĂRAŞ

18:00 – Spectacol folcloric - Cetatea Făgăraş

SÂMBĂTĂ, 4 IULIE – PREDEAL

18:00 – Spectacol folcloric - Piaţa Gării

DUMINICĂ, 5 IULIE – BRAŞOV

17:00 – Spectacol de Gală - Piaţa Sfatului

Mai multe pentru tine:
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene