De ce sunt îngrijoraţi elevii de la liceele din Braşov că au fost trimişi în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii elevi nu se bucură de vacanţa-surpriză FOTO Primăria Braşov

Ca urmare a evoluţiei îngrijorătoare a pandemiei, autorităţile din Braşov au decis ca toţi elevii să intre într-o vacanţă de două săptămâni, din 25 octombrie. Liceenii se bucură şi nu prea, cu gândul că le-ar putea fi stricată vacanţa de vară.

De luni, 25 octombrie, toţi elevii din România au o vacanţă de două săptămâni. Autorităţile au decis ca nu numai ciclul primar, ci şi cel gimnazial şi chiar liceele să ia o pauză în această perioadă, din cauza evoluţiei îngrijorătoare a pandemiei. 

Elevii care se gândesc doar la perioada imediat următoare sunt fericiţi, însă există şi alţii care îşi fac griji chiar şi în privinţa planurilor pentru vara viitoare. 

„Nu prea e binevenită vacanţa acum, că am de învăţat”, spune o elevă. 

„Pică cum nu se poate mai bine vacanţa, eu chiar o aşteptam. Pentru mine e o bucurie”, mărturiseşte un elev. 

„Este o situaţie destul de ciudată. Adică, iar ne fac să ne simţim dubioşi şi să stăm în casă. Mă rog, eu sunt vaccinat, dar mi se pare că nu prea e gândită. Nu o să dăm tezele, asta e ok, dar ne strică iarăşi anul”, afirmă un alt elev.

„E greu! Pentru că se dă peste cap întreg anul şcolar şi cred că o să ne strice şi planurile pentru vacanţa de vară”, spune un alt elev. 

În această perioadă a anului, elevii din ciclul primar aveau o scurtă vacanţă. Mulţi specialişti sunt de părere că şcolile au şi ele rolul lor în răspândirea virusului SARS-CoV-2, astfel că vacanţa s-a extins şi la ceilalţi elevi. 

Cum nu s-a luat soluţia trecerii cursurilor în online, nu este exclus ca temerile elevilor care spun că anul şcolar va fi prelungit să fie întemeiate.

Vă mai recomandăm:

 

Ce i-a transmis filosoful Mihai Şora preotului care l-a atacat pe reţelele de socializare

 

Patru tineri muzicieni din România vor cânta la Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor de la Monaco VIDEO