Ce mai poate face Primăria cu cele 32,4 hectare de ruine de la Rulmentul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Braşov a primit tardiv ruinele uzinei Rulmentul FOTO Adevărul

După multe negocieri, începute în 2011, Guvernul a decis, într-un târziu, transferarea în patrimoniul municipalităţii a 17,8 hectare din vechea platformă industrială Rulmentul, pe care sunt şi mai multe construcţii industriale.

Municipalitatea a preluat terenul şi halele respective în contul datoriilor pe care fosta uzină Rulmentul le-a avut la bugetul local. În total, pe lângă terenul amintit, Primăria Braşov intrat în posesia a 39 de active, dintre care 17 clădiri, a căror valoare totală este de 67.413.571 de lei.
De altfel, printr-o altă hotărâre emisă de către Guvern în 2010, municipalităţii braşovene i-au fost date în administrare 14,6 hectare din fosta platformă industrială pe care există 30 de construcţii (inclusiv vechea staţie de pompare sau cea de decantare a nămolului sau depozitele de carburanţi).
În aceste condiţii, municipalitatea braşoveană are acum pe gestiune 32,4 dintre cele 44 de hectare ale fostei platforme, restul activelor fiind cumpărate în anul 2010 de către omul de afaceri Ede Erdely, cu suma de 2,6 milioane de euro.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de bzb.ro, în momentul de faţă se elaborează documentaţia în vederea achiziţiei de servicii de expertiză tehnică a spaţiilor preluate, pentru a vedea care este stare clădirilor, dacă mai pot fi reamenajate sau vor trebui demolate. El a precizat că hotărârile de Guvern prin care terenurile şi construcţiile au fost predate Primăriei prevăd că autorităţile locale trebuie să păstreze pentru cele peste 30 de hectare pe care le-a primit din platforma industrială destinaţia de structură de sprijin al mediului de afaceri.
De altfel de mai mulţi ani, reprezentanţii Primăriei Braşov au anunţat că pe fosta platformă industrială Rulmentul se doreşte realizarea unui „parc de software”.